Sezonul ieşirii din recesiune: Boc face ultimele calcule. Udrea conduce sub semne divine

Sezonul ieşirii din recesiune: Boc face ultimele calcule. Udrea conduce sub semne divine

Liderii PDL se întrec din nou în declaraţii care mai de care mai optimiste cu privire la ieşirea României din criză. Dacă preşedintele partidului – deocamdată şi premier – ne mai lasă o săptămână de răgaz, ministrul Elena Udrea, liderul PDL Bucureşti, se grăbeşte să anunţe succesul înregistrat deja de partid în privinţa scoaterii României din criză. Pentru orice eventualitate, însă, subliniază că PDL conduce doar jumătate din ţară.

Prezent la Ploieşti, în calitate de invitat la Conferinţa Judeţeană a PDL Prahova, Emil Boc a anunţat, vineri, că România va ieşi oficial din recesiune peste circa o săptămână. Mai exact, la sfârşitul primului trimestru al acestui an, când, potrivit premierului, va avea loc şi relansarea politică a PDL şi a actualei coaliţii aflate la guvernare.

„Toate datele pe care le avem astăzi arată că la sfârşitul primului trimestru, în martie 2011, România iese oficial din recesiune„, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Premierul susţine că ieşirea din recesiune va fi „dovada supremă” a faptului că măsurile luate de Guvern au fost bune şi că acestea se vor resimţi în bine în viaţa românilor.

„E evident că în buzunarele oamenilor, în viaţa lor de zi cu zi, aceste lucruri nu se simt atât de repede. Dar ele se vor simţi şi de aceea sunt optimist atunci când spun că vom alege roadele politice”, a precizat acesta.

„Lucurile încep să meargă într-o direcţie sănătoasă”, a mai spus Boc, susţinând că rata şomajului este în continuă scădere, iar numărul contractelor de muncă a ajuns la aproape şase milioane.

Udrea: PDL a scos România din criză

Prezentă la Conferinţa de vineri, Elena Udrea s-a arătat şi mai optimistă decât şeful Executivului. În opinia sa, România a ieşit deja din criză, mulţumită partidului din care face parte.

„PDL poate să anunţe, după ultimile date oficiale care au fost publicate, că PDL a scos România din criză”, a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului şi-a continuat discursul afirmând că drumul României de acum înainte are „o ţintă pozitivă” şi că meritul pentru acest lucru îi aparţine, în primul rând, lui Emil Boc.

„Dumnezeu a vrut să guvernăm în cea mai grea perioadă economică din ultimii 80 de ani”, a mai spus Udrea.

În timpul discursului, ministrul a ţinut să mai precizeze că, la nivel local, doar jumătate de ţară este condusă de PDL, cealaltă jumătate fiind condusă de PSD şi PNL.

„Dacă vorbim de eventuala corupţie a puterii hai să vedem ce se întâmplă în Teleorman, Constanţa şi, de ce nu, Argeş”, a subliniat Udrea.

Conferinţa judeţeană de alegeri a PDL Prahova, organizaţie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a avut loc, vineri, la Ploieşti. Pe lângă Emil Boc şi Elena Udrea, la eveniment au mai luat parte, printre alţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, liderul deputaţilor democrat-liberali Mircea Toader, precum şi deputalul Sever Voinescu.