Soldați ruși trădați de comandanți: „Ne-au dat ordin de retragere, iar acum vor să ne declare dezertori”

Soldați ruși trădați de comandanți: „Ne-au dat ordin de retragere, iar acum vor să ne declare dezertori”
sursă foto: captură YT

Apar noi relatări bizare în legătură cu desfășurarea armatei ruse pe frontul din Ucraina. Deși au primit ordin să se retragă , mai mulți soldați ruși mobilizați riscă acum să fie declarați dezertori după ce comandantul lor nu mai recunoaște că le-a dat ordinul respectiv.

Noi relatări bizare în legătură cu mobilizarea armatei ruse

Soldații ruși, mobilizați din regiunea Iaroslav, au primit ordin de la comandantul plutonului să se retragă, pentru că se aflau sub un tir puternic de artilerie al ucrainenilor.

Ulterior comandantul a negat că a dat acest ordin, astfel că soldații se confruntă cu riscul de a fi declarați dezertori și cer ajutor, potrivit unei filmări postate pe contul de Twitter WarTranslated, al bloggerului estonian Dmitri, citat de Digi24.

„Vă cerem să găsiți o soluție”, spun soldații ruși adunați în fața camerei. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Soldați ruși trădați de comandanți: „Ne-au dat ordin de retragere, iar acum vor să ne declare dezertori”.

Un tribunal din Rusia a condamnat un soldat profesionist la cinci ani de închisoare pentru că a refuzat să lupte în Ucraina, potrivit AFP, informează The Moscow Times.

Cinci ani de închisoare pentru un soldat rus care a refuzat să lupte în Ucraina

Marsel Kandarov care „nu a vrut să participe la operațiunea militară rusă” din Ucraina, lansată anul trecut în februarie, nu s-a prezentat la post în luna mai, a anunțat serviciul de presă într-un comunicat al tribunalului din Bașchiria.

Soldatul în vârstă de 24 de ani a fost găsit de polițiști în luna septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe