Sorin Cîmpeanu a felicitat lotul olimpic de matematică: România s-a clasat pe primul loc (FOTO)

Sorin Cîmpeanu a felicitat lotul olimpic de matematică: România s-a clasat pe primul loc (FOTO)
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook

România a obținut șase medalii și locul 1 pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori. Olimpicii au fost întâmpinați și felicitați de Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației.

Cîmpeanu a felicitat olimpicii la matematică

Ministrul a transmis că echipa României a obținut locul 1, la mare distanță de următoarele echipe, la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.

Olimpiada a avut loc în Cipru, în perioada 4 – 9 mai. Au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

Performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul 1.

„- Felicitări medaliaţilor cu aur, Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a)!
– Felicitări medaliaţilor cu argint, Diana Țolu (clasa a XII-a), Robert Dragomirescu (clasa a XI-a) și Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a)!
– Felicitări medaliatului cu bronz, Radu-Andrei Lecoiu (clasa a XI-a)!
– Felicitări coordonatorilor: conf.univ.dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și lect.dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara! (…)
Felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă! #Mândridevoi”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari