Sorin Cîmpeanu, întrebat unde ar trebui să se ducă banii din PNRR: Factorul principal e resursa umană. Mediul de învățare trebuie să poată atrage profesori competenți (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, întrebat unde ar trebui să se ducă banii din PNRR: Factorul principal e resursa umană. Mediul de învățare trebuie să poată atrage profesori competenți (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat joi, pentru B1 TV, că banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) alocați învățământului ar trebui să se ducă în primul rând în resursa umană, în pregătirea profesorilor. Cîmpeanu a mai spus că din toată această experiență a predării online trebuie să rămânem cu abilitățile digitale. Pe de altă parte, interacțiunea față în față elev – profesor rămâne esențială.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre investițiile în sistemul de educație

Întrebat pe ce ar trebui să se ducă banii din PNRR în cazul educației, Cîmpeanu a răspuns: „În primul rând resursa umană, dar, foarte important, pe investiții. Am dat exemplul investițiilor în laboratoare. Pe digitalizare… Dar resursa umană e factorul principal, cadrul legislativ care să asigure o resursă umană capabilă să conducă la acel profil al absolventului despre care am vorbit și condiții, mediu de învățare are să poată să atragă acele cadre didactice competente pe care ni le dorim cu toții, capabile să implementeze un curriculum, care trebuie să fie altfel decât este acum”.

Întrebat dacă păstrăm ceva din toată această experiență a predării online, ministrul a răspuns: „Păstrăm câștigul în planul abilităților digitale dezvoltate de cadrele didactice și elevi. Păstrăm această micșorare forțată a decalajului dintre progresul tehnologiei și progresul școlii. Ăsta e un lucru bun, trebuie să-l păstrăm. Altfel, școala se bazează și se va baza pe interacțiunea față în față. Asta nu înseamnă că nu trebuie să avem dezvotate tehnologii prin digitalizare și că profesorul trebuie să fie la fel ca pe vremea dlui Trandafir”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari