Sorin Cîmpeanu, nou scandal de plagiat. Secretar de stat PSD: Cât timp ţii în funcţie un om pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect ”România educată” în ”România eşuată”

Sorin Cîmpeanu, nou scandal de plagiat. Secretar de stat PSD: Cât timp ţii în funcţie un om pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect ”România educată” în ”România eşuată”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Atât timp cât ţii în funcţie un om care e pătat, îţi faci rău propriului partid – așa a reacționat Bogdan-Radu Balanişcu (PSD), secretar de stat la Ministerul Mediului, în noul scandal de plagiat care-l are în centru pe Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației și cel care ar trebui să se ocupe de implementarea programului „România educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Balanişcu a mai susținut că dacă o ținem în acest ritm, riscăm să transformăm marele proiect al lui Iohannis din ”România educată” în ”România eşuată”.

Reacție din PSD la noul scandal de plagiat al lui Cîmpeanu (PNL)

Bogdan-Radu Balanişcu a început prin a spune că plagiatul nu trebuie tolerat, mai ales la politicieni și celelalte persoane care dețin funcții publice. În schimb, nu se poate pune problema dacă PSD îi va retrage sau nu sprijinul politic lui Cîmpeanu: „Este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”.

El a mai precizat că o eventuală decizie de remaniere a ministrului Cîmpeanu „este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

„Ce ştiu este că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a continuat Bogdan-Radu Balanişcu la Profit News TV, potrivit News.ro.

Secretar de stat PSD: Riscăm să transformăm proiectul lui Iohannis din ”România educată” în ”România eşuată”

Cât despre proiectele noilor Legi ale Educației, așa cum au fost ele propuse de Sorin Cîmpeanu pornind de la programul „România educată”, social-democratul a susținut îl îngrijorează ce se discută în spațiul public vizavi de ele.

„Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, cu aceste legi şi am încredere în colegii mei social-democraţi că vor veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente astfel încât să găsim o cale, împreună cu colegii din coaliţie, ca aceste legi să facă bine ţării. În momentul acesta riscăm să îi dăm deoparte pe tinerii din mediul rural care doresc să înveţe”, a mai declarat secretarul de stat, potrivit News.ro.

Reacția social-democratului vine după ce jurnalista de investigație Emilia Şercan a scris, pentru PressOne, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-ar fi însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Numele autorilor originali au fost înlocuite cu numele lui Cîmpeanu în ediția din 2006, în care jurnalista a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă.

Urmăriți B1TV.ro și pe