Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat din Guvernul Ciucă, un cabinet în care însuși premierul ar fi plagiator. Florin Roman, singurul care a demisionat

Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat din Guvernul Ciucă, un cabinet în care însuși premierul ar fi plagiator. Florin Roman, singurul care a demisionat

Sorin Cîmpeanu a devenit cel mai recent liberal acuzat de plagiat din Guvernul Ciucă, un cabinet în care însuși premierul se confruntă cu acuzații de acest gen. Florin Roman a demisionat de la Ministerul Digitalizării în decembrie 2021 după dezvăluirile Libertatea, însă gestul a fost unul singular.

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat că a plagiat în cel puțin 42 de pagini din teza de doctorat

În ianuarie 2022, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în cel puțin 42 de pagini din lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare Carol I. Investigația arată că 19 pagini erau copiate din alte două teze, însă liberalul ar fi preluat conținut și din alte două cărți.

În iunie, G4media.ro spunea că dosarul în care premierul a solicitat anularea sesizărilor de plagiat a fost direcționat prin metoda „coperta” spre un anumit complet de la Curtea de Apel București, condus de Marius Iosif. Ulterior, judecătorul respectiv a respins plângerile depuse la CNATDCU pentru verificarea tezei cu pricina, iar la scurt timp a depus o cerere de pensionare.

În septembrie, G4Media.ro anunța că, potrivit mai multor surse judiciare, la Parchetul General ar fi în lucru un dosar privind procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care actualul lider PNL a obținut de la judecătorul Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse în ianuarie.

Florin Roman, singurul care a demisionat pe fondul acuzațiilor

Învestit în noiembrie 2021, Florin Roman este singurul liberal care a demisionat din funcția de ministru în contextul acuzațiilor de plagiat. Potrivit Libertatea, 10 pagini din 10 verificate, din masteratul politicianului, au fost copiate la literă din lucrarea unui profesor de la Timișoara.

La cererea ziarului, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care Florin Roman o avea trecută în CV, nu l-a recunoscut nici ca student, nici ca absolvent de licență.

Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat din Guvernul Ciucă

Sorin Cîmpeanu a devenit luni cel mai recent caz de plagiat din Guvernul Ciucă. Într-o anchetă pe PressOne, Emilia Șercan îl acuză pe liberalul de la Educație că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul”.

Potrivit jurnalistei, în 2006, Sorin Cîmpeanu și-a însușit – cu modificări neînsemnate – 92 de pagini din munca a doi autori universitari alături de care semnase, în 2006, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Sub propria semnătură, Sorin Cîmpeanu a reprodus în toate privințele 13 capitole semnate anterior de doi autori, eliminând cinci cuvinte dintre cele 117 incluse în titlurile capitolelor semnate cu șase ani în urmă de alți autori, reclamă Emilia Șercan.

Urmăriți B1TV.ro și pe