Sorin Cîmpeanu: Sunt foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați / Profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați

Sorin Cîmpeanu: Sunt foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați / Profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că 60% dintre angajații sistemului de învățământ sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Ce a spus Sorin Cîmpeanu despre vaccinarea profesorilor

Întrebat marți seară, la Kanal D, dacă profesorii care nu se vaccinează vor fi plătiți la fel, ministrul Educației a explicat: „Deci în primul rând vaccinarea este o responsabilitate nu numai față de tine însuți, ci față de toți ceilalți cu care interacționezi. Avem un Institut Național de Sănătate Publică și nu individuală, avem Direcții de Sănătate Publică și nu individuală. Sunt convins că cea mai mare parte din colegii cadre didactice înțeleg aceste lucruri”.

„Profesorii sunt plătiți pentru calitatea și volumul actului educațional; profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, care s-a arătat „foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați”, transmite Edupedu.ro.

Regulile de protecție sanitară în școli, prezentate miercuri

Sorin Cîmpeanu ar urma să susțină, miercuri, la ora 10, o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru prezentarea ordinului comun privind regulile de protecție sanitară în școli.

„Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar 2021-2022. Toate aceste lucruri vor fi clarificate și făcute public cunoscute miercuri, la ora 10, odată cu semnarea ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății”, spunea recent ministrul Educației.