Sorin Cîmpeanu: Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar. Există stocuri suficiente de măști de protecție (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar. Există stocuri suficiente de măști de protecție (VIDEO)
Foto: Sorin Mihai Cimpeanu / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a reiterat luni că noul an școlar va începe pe 13 septembrie „cu prezență fizică pentru absolut toți preșcolarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere”. Oficialul a precizat că ordinul comun privind regulile de protecție sanitară în unitățile de învățământ va fi semnat miercuri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, precizări despre regulile pentru noul an școlar

„Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar 2021-2022. Toate aceste lucruri vor fi clarificate și făcute public cunoscute miercuri, la ora 10, odată cu semnarea ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce scenarii sunt avute în vedere pentru eventualitatea în care rate de infectare trece de 6, ministrul Educației a spus: „Cele anunțate. Cel mai important anunț este acela că în data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți preșcolarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști de protecție suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții – prin excepție, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie ea va fi obligatorie și la exterior pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează, elevi, părinți, bunici, profesori, și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă unitățile școlare vor asigura măști de protecție, oficialul a afirmat: „Este o întrebare firească, există stocuri suficiente de măști de protecție. Există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situații de Urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educație către toate inspectoratele școlare județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au”.

„Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare, acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ de 500.000-700.000 de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare pentru elevi și pentru cadre didactice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său