Sorin Cîmpeanu: Vom avea o problemă cu plata salariilor în decembrie dacă nu se va putea face rectificarea bugetară / E nevoie de un guvern stabil, adică nu interimar

Sorin Cîmpeanu: Vom avea o problemă cu plata salariilor în decembrie dacă nu se va putea face rectificarea bugetară / E nevoie de un guvern stabil, adică nu interimar

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat, marți, că va exista o problemă cu plata cadrelor didactice în luna decembrie dacă nu se va putea face a doua rectificare bugetară pe acest an. El a precizat că un guvern interimar, cum e Guvernul Cîțu, nu poate face rectificări bugetare, deci e nevoie de un Executiv plin.

Sorin Cîmpeanu, despre plata salariilor profesorilor în decembrie

Cîmpeanu a spus că execuția bugetară pe primul semestru e de 50% și „din păcate, avem o execuție mai mare în cel de-al doilea semestru”.

„E o execuție atât de bună încât, în decembrie dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Și nu vom avea o rectificare dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar”, explicat Sorin Cîmpeanu, la Prima TV.

Acesta insistat că e nevoie de o rectificare bgetară pentru plata salariilor în decembrie, iar aceasta o poate face numai „un guvern stabil”.

Ministerul Educației a primit un plus de 210 milioane de lei la rectificarea bugetară din vară.

Perspectiva unui guvern cu puteri depline e departe

La finele acestei săptămâni expiră termenul de zece zile pe care Nicolae Ciucă, premierul desemnat, îl are la dispoziție pentru a veni la vot în Parlament cu o echipă de miniștri și cu un program de guvernare. Deocamdată nu are nimic.

Liberalii insistă ca la vot să ajungă un guvern minoritar PNL – UDMR, care să fie susținut doar din Parlament de celelalte partide. Azi, ei au propus un armistițiu politic.

USR a transmis că ar trebui refăcută vechea coalițe PNL – USR – UDMR, iar PSD a condiționat participarea la acest armistițiu.