Sorin Grindeanu: De la începutul anului și până acum avem lansați în licitație 332 de kilometri de autostradă. În tot anul 2021 s-au lansat 70 / În construcție sunt 207 (VIDEO)

Sorin Grindeanu: De la începutul anului și până acum avem lansați în licitație 332 de kilometri de autostradă. În tot anul 2021 s-au lansat 70 / În construcție sunt 207 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, susține că în acest moment sunt în construcție 207 kilometri de autostradă, iar pentru alți 130 „au fost semnate deja contractele și vor intra în perioada imediat următoare în execuție”.

Sorin Grindeanu (MT): În tot anul 2021 s-au lansat în licitație 70 de kilometri de autostradă

Actualul ministru al Transporturilor susține că pe parcursul anului trecut au fost lansați în licitație doar 70 de kilometri de autostradă.

„Noi construim aceste politici, această viziune, încă de la preluarea mandatului. Să știți că de la începutul anului și până acum avem lansate în diverse stadii de licitație 332 de kilometri de autostradă. Ca ordin de mărime, vreau să vă spun că pe tot parcursul anului trecut – deci tot anul 2021 – s-au lansat 70. Noi, de la 1 ianuarie, până la 1 august, vorbim de 332 de kilometri”, spune social-democratul.

„Știu că în această perioadă foarte mulți dintre voi (…) mi-ați transmis, domne`, trebuie să trecem din această etapă, am înțeles, faci multe contracte, s-au făcut, trebuie să construim… da, dar să știți că nu putem să construim nici kilometri de autostradă, nici kilometri de cale ferată dacă n-aveam contracte pe care le-am încheiat în această perioadă”, a adăugat el.

„În construcție în acest moment – pentru că e important să dăm anumite numere și ordine de mărime – sunt peste 200 de kilometri de autostradă, mai exact 207 kilometri de autostradă, astăzi, când vorbim, și 61 de kilometri de drum expres, iar pentru alți 130 de kilometri de autostradă au fost semnate deja contractele și vor intra în perioada imediat următoare în execuție. Asta ca să avem un ordin de mărime”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe