Sorin Grindeanu renunţă la funcţia de la ANCOM și revine în politică. „Sunt în echipa lui Marcel Ciolacu, sunt membru al PSD. Dragostea mea a fost faţă de partidul care mi-a oferit foarte multe”

Sorin Grindeanu renunţă la funcţia de la ANCOM și revine în politică. „Sunt în echipa lui Marcel Ciolacu, sunt membru al PSD. Dragostea mea a fost faţă de partidul care mi-a oferit foarte multe”
Foto: Sorin Grindeanu (sursă: hepta.ro)

Sorin Grindeanu, fostul premier al României, a anunţat că va renunţa în curând la funcţia deţinută la ANCOM (deși mandatul său este până în 2023), pentru a se întoarce în politică, fiind membru PSD.

„Atâta timp cât sunt în echipa lui Marcel Ciolacu, înseamnă că sunt membru al PSD. Ce mă face pe mine să revin în politică activ, m-am considerat tot timpul un om de stânga, aşa m-am considerat şi când am pierdut calitatea de membru de partid.

Dar vă spun că, sincer, de fiecare dată când priveam spre scena politică din funcţia pe care am ocupat-o şi o să o mai ocup o perioadă scurtă de timp, normal că dragostea mea a fost faţă de partidul care mi-a oferit foarte multe. Am fost viceprimar la Timişoara, deputat, preşedinte de Consiliu Judeţean, ministru, prim-ministru”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

PSD alcătuiește o echipă, Sorin Grindeanu i se va alătura

Atâta timp cât colegii mei, echipa pe care o construim acum, mi-au cerut să mă implic în politică nu am ezitat, deşi mandatul la ANCOM era până în 2023, nu am avut nicio ezitare faţă de colegii mei, dacă pot să ajut. Ce m-a făcut, în schimb, să mă înscriu în partid, când eram tânăr student.

S-au spus foarte multe lucruri despre noi. În toată istoria noastră post-revoluţionară s-a încercat să se pună pe PSD, pe membrii săi, să se pună diverse ştampile, una singură nu s-a putut pune. În PSD, şi acesta este şi motivul pentru care am devenit membru activ, în PSD sunt cei mai buni specialişti.

De fiecare dată când PSD a guvernat a fost creştere economică. Când a venit dreapta să guverneze, cu o singură excepţie, 2004-2008, guvernul domnului Tăriceanu, am avut criză economică. De fiecare dată. Această ştampilă a noastră, de oameni care ştiu să guverneze, fie că vorbim de administraţiile locale, fie că vorbim de administraţia centrală, a fost ceea ce a contat de fiecare dată când am câştigat încrederea cetăţenilor, a afirmat Grindeanu.

ANCOM: Traficul de voce și de internet, în creștere în România în contextul restricțiilor impuse de starea de urgență, pe fondul pandemiei de COVID-19

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a comunicat, lunile trecute, că, pe parcursul stării de urgență impuse în România în contextul epidemiei de COVID-19, traficul de voce a înregistrat creșteri medii (de aproximativ 10% în rețelele mobile și 6% în rețelele fixe), iar traficul de internet a înregistrat valori de aproximativ 28% în retelele fixe și 4% în retelele mobile, comparativ cu sfârșitul lunii februarie 2020.

Aceste creșteri s-au înregistrat în perioada implementarii tot mai răspândite a muncii la distanță, a mutării cursurilor scolare si universitare în mediul online și a creșterii consumului de divertisment online, pe diferite platforme.

Așadar, românii care stau acasă în perioada de izolare au utilizat mai frecvent conexiunea Wi-Fi a propriei locuințe, decât abonamentele de date mobile, fapt ce s-a reflectat într-o creștere evidentă a traficului de date în rețelele fixe și stagnare a creșterii internetului mobil.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan