Sorin Grindeanu: Ucraina a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe Chilia, de vineri. Insistăm ca România să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului, dar și pe canalul Bâstroe

Sorin Grindeanu: Ucraina a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe Chilia, de vineri. Insistăm ca România să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului, dar și pe canalul Bâstroe
Sorin Grindeanu (PSD), vicepremier și ministru al Transporturilor. Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Ucraina a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia, începând de vineri, și a precizat că partea română insistă „ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe.

Sorin Grindeanu: România să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia, dar și pe canalul Bâstroe

Ministrul român al Transporturilor spune că Ucraina a dat „un acord parțial” pentru demararea măsurătorilor pe brațul Chilia.

„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei”, a scris Sorin Grindeanu, joi, pe Facebook.

El susține că „în discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene” solicitase „ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11”.

„Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe. În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România