Ștefan Vlaston, despre probemele penale ale lui Dragnea: Electoratul PSD va contesta alegerea lui la conducerea partidului, iar opoziția nu-l va scoate din calificativul ”penal”

Ștefan Vlaston, despre probemele penale ale lui Dragnea: Electoratul PSD va contesta alegerea lui la conducerea partidului, iar opoziția nu-l va scoate din calificativul ”penal”
Foto: pmponline.ro

Partidul Social Democrat riscă în acest moment să piardă încrederea electoratului și să scadă în sondaje. Alegătorii sunt scandalizați, indigndați, revoltați de corupția fără sfârșit, care duce la fraudarea banilor publici destinați sistemului sanitar, educației, transportului, canalizării și alimentării cu apă curentă a satelor.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea susține că este nevinovat și că își va dovedi nevinovăția.

”La un astfel de nivel este greu de crezut că procurorii au lucrat neglijent, şi n-au făcut un dosar beton, care a şi dus în instanţa de fond la o condamnare  de un an cu suspendare a lui Liviu Dragnea”, spune Ștefan Vlaston pe blogul Adevărul.

Liviu Dragnea argumentează că a îndemnat oamenii să vină la vot în ziua referendumului, lucru pe care-l practică toți politicienii. Dar în cazul votului, care i-a cauzat probleme lui Dragnea, miza era prezența la vot.

”Ori ce a făcut Dragnea este echivalent cu campania electorală în ziua votului, lucru interzis de lege şi pedepsit în mod aspru”, a adăugat Vlaston.

Totodată, Dragnea mai este acuzat de folosirea funcției politice pentru a influența procesul de votare.

”În aceste condiţii este greu de crezut că Liviu Dragnea  va fi achitat, că va scăpa fără o condamnare definitivă, fie şi cu suspendare”, e de părere Ștefan Vlaston.

Această împrejurare ar putrea atrage după sine mai multe consecințe, mai ales că au rămas doar 6 luni până la următoarele alegeri: opoziția nu-l va scoate pe Dragnea din calificativul ”penal”, nici un partid socialist european nu vrea să mai aibă de a face cu PSD, electoratul PSD va contesta alegerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului din cauza problemelor sale penale, dacă acesta va fi condamnat definitv se va lansa întrebarea ”va merge PSD așa în alegeri?”, iar opoziția are dreptul să refuze orice dezbatere și presiunea externă va fi enormă.

”Să se prezinte coaliţia de guvernare la alegerile locale, cu preşedintele celui mai important partid condamnat definitiv, şi cu premierul dat de acelaşi partid în curs de condamnare. Un cocktail de toată minunea!”, încheie Vlăston.