Stelian Ion, despre dosarul Revoluției și al Mineriadei: “O pată neagră pe obrazul Justiției din România. Merită scuze toate victimele din aceste dosare”

Stelian Ion, despre dosarul Revoluției și al Mineriadei: “O pată neagră pe obrazul Justiției din România. Merită scuze toate victimele din aceste dosare”
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri că nesoluționarea dosarelor Revoluției și a Mineriadei reprezintă o pată pe obrazul justiției din România și că victimele merită scuze pentru tergiversarea lor:

“La răspundere nu-i poate trage decât Justiția, nu-i poate trage ministrul Justiției. Pentru anumite fapte avem legislație dar unele au fost verificate de Inspecția Judiciară care a spus la un moment dat că nu au fost probleme, când poate în realitate au fost. Important este să facem sistemul să lucreze, pentru că exemplele pe care le-ați dat sunt dovada cea mai grăitoare că au fost probleme grave în Justiție, ele nu s-au rezolvat.

Ne interesează nu atât să privim spre trecut spre a ne plânge, ci să privim spre trecut pentru a trage concluzii și a găsi soluțiile să nu se mai repete aceste lucruri. Oricum aceste cazuri despre care ați vorbit sunt o pată neagră pe obrazul justiției din România și merită scuze toate victimele din acele dosare. Justiția din România trebuie să dea un răspuns cât mai rapid”, a precizat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Tags:
Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare