Stelian Ion: Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care a fost suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. E o veste bună mai ales pentru lupta anticorupție (VIDEO)

Stelian Ion: Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care a fost suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. E o veste bună mai ales pentru lupta anticorupție (VIDEO)

Stelian Ion (USR-PLUS), ministrul Justiției, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Executivului, că a fost adoptată o Hotărâre de Guvern care prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru DNA. E vorba de 90 de posturi de poliție și de poliție judciară și de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Măsura a fost cerută inclusiv de conducerea DNA.

Stelian Ion: Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care a fost suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. E o veste bună mai ales pentru lupta anticorupție

Stelian Ion a anunțat suplimentarea numărului de posturi în DNA

„Am și eu o veste bună azi pentru Justiție, mai ales pentru lupta anticorupție. Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată azi, s-a suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. E vorba de 90 de posturi de poliție și de poliție judciară și de încă 50 de posturi de personal auxiliar. E foarte importantă această decizie și mulțumesc premierului.

E clar că Guvernul își respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare. Avem o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar cere e respectată.

În primă fază, vor fi alocați DNA 30 de polițiști de poliție judiciară în 2021, urmând ca, în fiecare an din următorii doi, să fie câte 30. E vorba și de ofițeri, și de agenți. E un sprijin real pentru activitatea DNA. Hotărârea a fost solicitată inclusiv de conducerea actuală a DNA. E o solicitare căreia i-am dat curs.

Mulțumesc dlui ministru de Interne pentru disponibilitatea pe care a arătat-o, e foarte important să înțelegem că e nevoie de acest sprijin”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Hotărârea a fost adoptată în condițiile în care trecerea Poliției Judiciare la Parchete, măsură vrută de USR-PLUS și prevăzută în programul de guvernare, nu a fost dorită până la urmă de PNL. Ludovic Orban a argumentat că „Poliţia judiciară trebuie să acţioneze în cadrul instituţional ierarhic al Poliţiei”, pentru că „orice altă formă care poate să genereze o percepţie de pierdere a lanţurilor de comandă poate să afecteze funcţionarea”. Și Lucian Bode, ministrul liberal de Interne, s-a opus trecerii Poliției Judiciare la Parchete.