Stelian Ion: Nu-mi doresc o grăbire forțată a discuțiilor în Parlament pe Legile Justiției. Aștept și de la celelalte partide să le sprijine. Noi, când eram în Opoziție, am votat proiectele Puterii pe care le-am considerat bune (VIDEO)

Stelian Ion: Nu-mi doresc o grăbire forțată a discuțiilor în Parlament pe Legile Justiției. Aștept și de la celelalte partide să le sprijine. Noi, când eram în Opoziție, am votat proiectele Puterii pe care le-am considerat bune (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Stelian Ion, ministrul Justiției, s-a arătat „foarte optimist” că România va ieși curând de sub monitorizarea MCV, atât timp cât vor fi respectate obiectivele și rapoartele MCV, precum și avizele Comisiei de la Veneția și ale GRECO.

Ion a spus că se așteaptă ca procedura de adoptare a noilor Legi ale Justiției în Parlament să fie una lină și a făcut apel și la partidele din Opoziție să susțină aceste proiecte. Stelian Ion a ținut să amintească faptul că și USR-PLUS, când era în Opoziție, a votat proiectele Puterii pe care le-a considerat bune.

Stelian Ion: Nu-mi doresc o grăbire forțată a discuțiilor în Parlament pe Legile Justiției. Aștept și de la celelalte partide să le sprijine. Noi, când eram în Opoziție, am votat proiectele Puterii pe care le-am considerat bune

Stelian Ion, despre ridicarea MCV și adoptarea noilor Legi ale Justiției

Întrebat dacă mai crede că România are șanse să scape de MCV în perioada următoare, Stelian Ion a răspuns: „Eu sunt foarte optimist din acest punct de vedere. Avem de îndeplinit câteva chestiuni, avem un program de guvernare care trebuie pus în aplicare. Dacă respectăm, cum ne-am asumat mereu, obiectivele, rapoartele MCV, avizele Comisiei de la Veneția și ale GRECO, e destul de ușor de ajuns acolo”.

„Nu-mi doresc o grăbire forțată a discuțiilor în Parlament pe această chestiune a modificării Legilor Justiției, dar, când vor fi finalizate și trimise la Parlament, mă aștept ca procedura să fie destul de lină și să nu întâmpine foarte multe probleme. Sunt chestiuni care trebuie făcute. Odată găsit acel compromis în cadrul coaliției, aștept și de la ceilalți membri ai Parlamentului, de la celelalte partide, să privească cu atenție aceste propuneri, să vada că sunt de îmbunătățire și reformă și să le sprijine. Noi mereu cand a fost un proiect bun din partea Puterii, când eram în Opoziție, am votat acele proiecte, deci mă aștept să existe susținere”, a mai declarat ministrul USR-PLUS al Justiției.