Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)

Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg... Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)

Klaus Iohannis va fi un Președinte din ce în ce mai lipsit de influență, pentru că, cu fiecare zi care trece, se apropie de sfârșitul mandatului, a declarat politologul Stelian Tănase, duminică, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ce a spus Stelian Tănase, pe B1 TV: Klaus Iohannis a inventat această coaliție

Întrebat ce este acest haos care marchează activitatea coaliției, care anunță măsuri și ulterior nu și le mai asumă, politologul a explicat: „În primul rând, cred că întrebările acestea trebuie să i le adresăm lui Iohannis că el a inventat această coaliție. El i-a presat, i-a chemat la el și le-a dat ordin, ei s-au executat că ei sunt ca niște iepurași drăguți, așa, adică, `imediat, să trăiți, am înțeles!`. Nu vă amintiți la Congresul PNL, când Orban a fost scos și a fost adus Cîțu. S-a dus Iohannis și le-a spus cum să voteze? Și nu asta e problema, ăsta e unul, Iohannis, dar 5.000 de oameni în sală, cred că atâția erau, s-au supus la această măgărie, la această situație imposibilă”.

„Cum adică, vii tu, Președintele statului, și spui delegaților la congres cu cine să voteze?! Cum se poate așa ceva!? Voi ce sunteți, mameluși, ce sunteți, iepurași? Peste șase luni l-au scos pe Cîțu. Ce însemna asta? Că drăguțul de Iohannis habar n-avea cât de slab este Cîțu sau că între timp i-a devenit antipatic”, a adăugat Stelian Tănase.

Întrebat ce competență are Klaus Iohannis în acest sens, scriitorul a răspuns: „Nu are nicio competență, nu are nicio competență președintele Iohannis. Nu i-a mai plăcut de Orban, după aia nu i-a mai plăcut de Cîțu și l-a adus pe generalul Ciucă. Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… și am predat științe politice vreo 30 de ani”.

Pe de altă parte, întrebat dacă mai rezistă Nicolae Ciucă, Stelian Tănase a afirmat: „De ce nu mă întrebați dacă mai rezistă Iohannis? El va fi un Președinte din ce în ce mai lipsit de influență, pentru că, cu fiecare zi care trece, se apropie de sfârșitul mandatului. Nici nu a făcut mare brânză, nu are ce să regrete, nu are proiecte de încheiat”.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă va lăsa în urmă ceva Klaus Iohannis la finalul mandatului, Stelian Tănase a spus: „Nu, nimic, o promisiune cu „România Educată”, atât, altceva nu a scos nimic. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a materializat nimic. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar atât”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)