SURSE: Klaus Iohannis și Ludovic Orban, discuții la Palatul Cotroceni. Aspecte legate de PNRR și coaliția de guvernare, printre subiectele abordate

SURSE: Klaus Iohannis și Ludovic Orban, discuții la Palatul Cotroceni. Aspecte legate de PNRR și coaliția de guvernare, printre subiectele abordate
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o discuție cu liderul PNL, Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice, citate de News.ro. În cadrul întrevederii cei doi ar fi discutat despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum și despre aspecte legate de coaliția de guvernare.

Întâlnire între Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni

Pe 8 martie, Ludovic Orban anunța că membrii coaliției de guvernare au făcut pași importanți în finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Principalul subiect de discuție din cadrul coaliției a fost structuraPNRR, practic cum urmează să fie utilizați banii. Am făcut pași înainte față de polizițiile formațiunilor, am discutat toate punctele și într-un timp cât mai scurt posibil vom ajunge la o formă pe care să o putem discuta cu președintele României și să o trimitem Comisiei Europene. Mai sunt anumite lucruri care trebuie alocate și vreo 2 – 3 măsuri încă în discuție. Există o propunere de a finanța și activitatea unor ONG-uri, dar trebuie mai serios argumentată, pe ce tipuri de acrivități.Prima opțiune a PNL e să finalizăm acest plan, că e, din punctul nostru de vedere, fundamental pentru susținerea procesului de reformă și investiție”,spunea atunci Ludovic Orban.

De altfel, aceasta nu este prina discuție a șefului statului cu reprezentanții Guvernului desprePlanulNațional de Redresare și Reziliență. Pe 3 martie, Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni pentru discuții pe această temă pe premierulFlorin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.