Surse: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat după doar o oră. Marcel Ciolacu vrea intrarea social-democraților la guvernare

Surse: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat după doar o oră. Marcel Ciolacu vrea intrarea social-democraților la guvernare
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Întâlnirea de marți seară dintre liderii PNL și PSD privind eventuala susținere a unui guvern s-a terminat după nici o oră fără niciun rezultat.

Negocieri eșuate între PNL și PSD pentru susținerea viitorului guvern

La întâlnire au participat Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, premierul desemnat, din partea PNL, și Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Vasile Dîncu din partea PSD. Discuțiile au avut loc la mai puțin de o oră după ce PSD a anunțat că pune condiții pentru a lua parte la armistițiul politic propus de PNL.

Surse citate de G4Media afirmă că negocierile s-au terminat după nici o oră, fără a avea vreun rezultat. Liderii PSD și PNL nu au reușit să se înțeleagă nici în privința scenariului unui guvern minoritar susținut de PSD, nici în privința intrării PSD la guvernare.

O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc zilele viitoare.

Surse citate de HotNews afirmă că PSD își dorește intrarea asumată la guvernare cu miniștrii PSD în cabinetul Ciucă.

„PSD vrea să intre la guvernare, în prima linie cu lideri, în șapte ministere. PNL nu poate accepta intrarea PSD. Cum putem explica asta electoratului?”, au explicat surse PNL pentru HotNews.

De cealaltă parte, liberalii vor un guvern minoritar PNL – UDMR, susținut de PSD din Parlament, deci fără ca social-democrații să aibă miniștri.

România încă are un guvern minoritar. Avertismentul ministrului Educației

Între timp, Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat că în decembrie ar putea exista probleme cu plata cadrelor didactice dacă nu se face a doua rectificare bugetară.

Un guvern interimar, cum e Guvernul Cîțu, nu poate face rectificări bugetare, deci e nevoie de un Executiv plin.

„În decembrie dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Și nu vom avea o rectificare dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar”, explicat Sorin Cîmpeanu.