Tacnzos Barna: Conform declarațiilor părții ucrainene, au fost oprite toate lucrările de dragare pe Bâstroe. Din câte știu, încă nu avem acordul scris pentru măsurători

Tacnzos Barna: Conform declarațiilor părții ucrainene, au fost oprite toate lucrările de dragare pe Bâstroe. Din câte știu, încă nu avem acordul scris pentru măsurători
Foto: Guvernul României / Facebook

Ucraina susține că a oprit toate lucrările de dragare pe canalul Bâstroe, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, marți, la Camera Deputaților, după ședința Comisiei de mediu, spunând totodată că România încă nu a primit acordul scris al părții ucrainene pentru efectuarea de măsurători, transmite Agerpres.

Ce a spus Tanczos Barna despre canalul Bâstroe și poziția părții ucrainene

Partea ucraineană, spune Tanczos Barna, susține că a oprit toate lucrările de dragare pe Bâstroe.

„Partea ucraineană a suspendat toate lucrările de dragare, şi pe cele de adâncire, dacă au fost, şi pe cele de întreţinere. Deci, în momentul de faţă, conform declaraţiilor părţii ucrainene, declaraţii şi decizii asumate, inclusiv în faţa Comisiei Europene, au fost oprite toate lucrările de dragare”, a declarat ministrul.

România încă n-a primit acordul scris al părții ucrainene pentru efectuarea de măsurători.

„Din câte ştiu, încă nu avem acordul scris. Sunt pregătite (navele – n.r.), am făcut şi teste la aparatură, (…), echipajul este pregătit, nava este pregătită. După măsurători se face un studiu de debit, care se generează printr-un sistem informatic complex”, a adăugat Tanczos Barna.

Oficialul s-a arătat încrezător că se va găsi „o soluție bună, de compromis, care va proteja Delta”.

„Cu siguranţă cu partea ucraineană vom găsi o soluţie bună, de compromis, care va proteja Delta. Pentru noi cel mai important lucru este ca nicio lucrare de anvergură să nu afecteze debitele şi să nu pună în pericol ecosistemul din Deltă. Nu discutăm în momentul de faţă de despăgubiri, pentru că nu avem rezultatele. În momentul în care o să avem rezultatele şi studiul de debit, atunci putem să discutăm şi despre detalii”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)