Tânărul rănit grav în explozia din Piatra Neamț a murit. Ajunsese în Belgia cu două infecții luate din spitalele românești

Tânărul rănit grav în explozia din Piatra Neamț a murit. Ajunsese în Belgia cu două infecții luate din spitalele românești

Tânărul rănit grav în explozia din Piatra Neamț, care a fost transferat în Belgia pentru că în România nu mai erau paturi în spitale pentru marii arși, a murit joi, informează surse B1 TV. Bărbatul ajunsese într-o unitate medicală din Belgia cu două infecții contractate în spitalele românești.

Alexandru nu a putut primi în România îngrijirile medicale necesare deoarece nu era disponibil niciun pat pentru marii arși. Transferul său s-a realizat extrem de greu din cauza unor funcționari care refuzau plata unui avans către spitalul din Belgia. Odată ajuns acolo, el nu a putut fi operat imediat din cauza rănilor foarte grave.

Ulterior s-a descoperit că avea două infecții, pe care le luase din cele două spitale din România în care fusese internat. În replică, reprezentanţii spitalelor în care pacientul a fost îngrijit spun că nu au primit momentan nicio sesizare în legătură cu modul în care a fost tratat tânărul ars.

Medicul care l-a operat prima dată în Belgia a spus că intervenția pe care o suferise tânărul în Iași părea făcută de o echipă de amatori. De aici au apărut noi acuzații că spitalele românești nu sunt dotate, iar medicii nu au efectiv cu ce lucra.

România aredoar 11 paturi pentru marii arşi, iar infecţiile intraspitalicesti pun în pericol vieţile celor care ar avea şanse de supravieţuire.