Tăriceanu: Funcționarii Comisiei Europene și-au asumat un rol de tutore, de tătic al României (VIDEO)

Tăriceanu: Funcționarii Comisiei Europene și-au asumat un rol de tutore, de tătic al României (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu a lansat o serie de critici dure la adresa funcționarilor Comisiei Europene.

Scandalul a izbucnit după apariția în spațiul public a unei scrisori a Comisiei Europene, din 2012, în care se cereau informaţii despre dosare din instanţe. Dosarele îi vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, o scrisoare pentru a cere lămuriri în acest caz.

”Am discutat cu doamna premier, că ne-am întâlnit la concertul lui Tudor Gheorghe. Am întrebat-o dacă i-a plăcut concertul (râde). Am felicitat-o pentru scrisoarea pe care i-a trimis-o președintelui Comisiei Europene, în legătură cu lista neagră din 2012”, a declarat Tăriceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La observația unui reporter potrivit căreia versiunea în engleză a scrisorii trimise de Dăncilă este mai ”moale” decât cea în română, liderul ALDE a susținut: ”mama îmi spunea că tonul face muzica. Se poate, dar cred că aici trebuie să fie aspectul secundar. E o chestiune extrem de serioasă. Eu n-am știut de această scrisoare și chiar salut demersurile presei din ultima vreme, care are curajul să scoată la suprafață lucruri anormale, care dovedesc că unii funcționari de la Bruxelles nu înțeleg că între Comisia Europeană și România trebuie să fie o relație de parteneriat, iar ei o văd altfel.

Tăriceanu a insistat că nu îi face reproșuri lui Jean Claude Juncker, ci unor funcționari din cadrul C.E.: ”nu e o schimbare de ton, e o scrisoare necesară de clarificare a modului în care unii funcționari, nu Comisia, că președintele Comisiei sunt convins că nu face astfel de confuzii…dar unii funcționari și-au asumat un rol care nu e normal, de tutore, de tătic al României. Se numește Mecanismul de Cooperare și Verificare, deci de cooperare!”

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)