Teodor Meleșcanu s-a întors de la Paris ca să voteze la București: Era indecent să ocup locul altui român. E greu să faci faţă dacă au venit de 10 ori mai mulţi (VIDEO)

Teodor Meleșcanu s-a întors de la Paris ca să voteze la București: Era indecent să ocup locul altui român. E greu să faci faţă dacă au venit de 10 ori mai mulţi (VIDEO)

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu s-a întors duminică, în București, pentru a vota la Liceul Nicolae Tonitza, deși a declarat anterior că va vota la o secție din Paris.

El a spus că s-a întors din Franța ca să voteze în București pentru „a da posibilitatea altor români care locuiesc acolo să voteze”.

„Am considerat că este indecent să iau dreptul unui român de acolo să voteze. Am văzut că unii s-au dus în excursii ca să voteze. E de bun simț să votezi în țară dacă se poate”, a argumentat ministrul.

„Le mulțumesc celor care fac parte din birourile secțiilor de votare și s-au prezentat și lucrează de dimineață fără întrerupere. Le mulțumesc alegătorilor care au ascultat sfatul nostru, de a merge de dimineață la vot. De dimineață au fost extrem de mulți oameni la vot încă înainte de deschiderea secțiilor”, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va demisiona în cazul în care românii nu vor ajunge să voteze până la închiderea urnelor, Meleșcanu a răspuns că nu va face acest lucru.

„De ce, că am făcut să voteze mult mai mulți români decât în turul 1? Credeți că asta e? Responsabil pentru ce? Că aplic prevederile legale?”, a spus Meleșcanu. 

„Nu este nimeni vinovat pentru situația din străinătate. Am promis și primul lucru pe care îl voi face este modificarea prevederilor legale.Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în turul întâi”, a continuat Meleșcanu.
Despre faptul că în acest moment se află mii de români la rând, pentru a vota, în diaspora, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Da, dacă au venit de zece ori mai mulţi. Sunt încă oameni în străinătate, la cozi, în toate locurile, deşi s-a votat de patru-cinci ori mai mult decât în turul întâi, cu toate acestea sunt încă oameni. Se fac toate eferoturile pentru ca toată lumea să poată vota”.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost în duminică dimineaţă la Paris, pentru a vedea dacă votul din diaspora se desfăşoară eficient şi corect. Meleşcanu s-a arătat mulţumit de măsurile adoptate de colegii din minister şi de Biroul Electoral Central. La Paris, românii au făcut coadă la urne, iar ministrul de externe a spus că este un semn bun şi speră ca toţi să poată vota până la închiderea secţiilor. (Detalii AICI)

Meleșcanu s-a întors la București ca să voteze