Eugen Teodorovici, explicații despre gafa cu salariile: Ministerul „INEXISTENT” există – „Totul este conform legii și cadrului legal”

Eugen Teodorovici, explicații despre gafa cu salariile: Ministerul INEXISTENT există - Totul este conform legii și cadrului legal

În Monitorul Oficial a fost publicată lista cu ministerele şi autorităţile publice care au solicitat Ministerului de Finanţe plata salariilor înainte de sărbători. Pe listă, însă, apare și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social, care nu mai există din ianuarie.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că în ordinul pe care l-a dispus nu s-a strecurat nicio gafă, iar ministerul, de fapt, există în continuare.

”De cel puțin două săptămâni de zile, Ministerul de Finanțe a discutat cu fiecare ordonator de credite, pentru a vedea dacă la nivelul acelei instituții se dorește sau nu să se acorde anticipat salariile pentru sărbătorile de Paști. (…) Dacă ne uităm, din punct de vedere legal, acest minister există, pentru că protocoalele așa cum este prevăzut de actul normativ care spunea că acest minister dispare trebuiau făcute niște proceduri ulterioare de semnare. Având în vedere că acest minister încă există, cererea nu se poate face decât din partea acelui ordonator de credite, pentru ca acei oameni să-și primească salariile anticipat. Nu am făcut nimic. Totul este conform legii și cadrului legal actual”, a explicat Ministrul Finanțelor, la Antena 3, potrivit romanialibera.ro.

Teodorovici a mai precizat că va avea grijă să dea un premiu celui care va descoperi o gafă făcută de el.