Theodor Paleologu: Coaliția PSD – PNL funcționează bine, în sensul în care face unul o măgărie, face și celălalt o măgărie (VIDEO)

Theodor Paleologu: Coaliția PSD - PNL funcționează bine, în sensul în care face unul o măgărie, face și celălalt o măgărie (VIDEO)
Theodor Paleologu a vorbit cu ironie și amărăciune despre coaliția PNL - PSD - UDMR.

Istoricul și diplomatul Theodor Paleologu a declarat vineri, pentru B1 TV, că alianța dintre PNL și PSD este contra naturii doar din perspectiva ideologiei și a așteptărilor pe care susținătorii celor două partide le au. Altfel, e ceva natural, căci politicienii celor două partide seamană atât de mult încât „sunt oameni din PNL care foarte bine ar putea fi în PSD și invers”.

Potrivit politologului, coaliția funcționează bine în sensul în care „unul o măgărie, face și celălalt o măgărie” și „profită de faptul că e un război în apropierea României pentru a face tot felul de măgării”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

PNL-iștii și PSD-iștii seamănă foarte bine, susține Theodor Paleologu

„E și nu e contra naturii (înțelegerea PNL – PSD). Ideologic da, evident e contra naturii și dacă ne gândim la ce așteaptă alegătorii partidelor. Pentru alegătorii PNL această coaliție e evident contra naturii.

Dar dacă ne gândim la cadrele partidelor, nu e contra naturii că se înțeleg perfect. Sunt oameni care practic sunt interșanjabili: sunt oameni din PNL care foarte bine ar putea fi în PSD și invers. Seamnănă foarte mult.

Ceva similar a fost în 2009, când am făcut parte dintr-un guvern de coaliție. Nu fac pe grozavul, eu am făcut parte dintr-un guvern PDL – PSD. Era o atmosferă insuportabilă, pentru mine cel puțin, dar mi-am dat seama că unii dintre barosanii PDL-ului se înțelegeau foarte bine cu barosanii PSD-ului, erau mână în mână. Nu mă miră lucrul ăsta”, a declarat Theodor Paleologu, pentru B1 TV.

Paleologu a mai susținut, glumind, că unii dintre baronii PSD și PNL au dispărut între timp: „Nu mai sunt baronii de altă dată!”.

Paleologu, despre coaliție: Profită de războiul din apropiere pentru a face tot felul de măgării

„Sigur că e frustrant când ești votant de dreapta să vezi așa o coaliție. eE posibil și pentru votanții de stâmnga să fie frustrant. Noi evident că nu avem cum să fim fericiți cu așa ceva.

Plus că vedem modul foarte abuziv și discreționar în care se comportă.

Profită de faptul că e un război în apropierea României pentru a face tot felul de măgării, de numiri inacceptabile, pe ideea că lumea e speriată de altceva, e preocupată de prețuri, inflație, nivelul de trai și nu mai dă atenție mizeriilor, măgăriilor și porcăriilor făcute de cele două partide. Mă gândesc, de pildă la numirea lui Cezar Preda (de profesie inginer metalurg – n.r.) la Institutul Cultural din Paris. E ceva revoltător! Îmi face greață așa ceva! Cunosc personajul… e absolut dezgustător așa ceva, dar e doar un exemplu între multe altele. Pentru noi, cetățenii, e evident supărător, revoltător”, a continuat Paleologu.

Coaliția funcționeză, în sensul că și PNL, și PSD fac măgării, spune Paleologu

Acesta a mai afirmat că, altfel, coaliția funcționează bine, dar nu în sensul pe care îl doresc românii.

„Altminteri cred că se înțeleg destul de bine. Tare mă tem că într-un anume sens coaliția funcționează bine în sensul în cate își împart genul ăsta de favoruri: face unul o măgărie, face și celălalt o măgărie”, a mai declarat Theodor Paleologu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe