Traian Băsescu: „Crin Antonescu poate da oricând dispoziție să se întrerupă comunicația mea cu SPP”

Traian Băsescu: „Crin Antonescu poate da oricând dispoziție să se întrerupă comunicația mea cu SPP”

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat vineri, în fața sediului său de campanie, că președintele interimar Crin Antonescu poate întrerupe oricând legătura sa telefonică cu Serviciul de Protecţie şi Pază.

„Exact facilitățile din 2007 au fost menținute acum. Dar președintele interimar, fără să-și pună pavăză Parlamentul, poate da dispoziție: „întrerupeți comunicațiile care vizează protecția președintelui și gata”. Dacă Antonescu îl cheamă pe Opriș și îi spune „în 3 minute să nu mai existe legătura mea cu SPP”, se întrerupe. Ce au făcut ieri nu are nimic în comun cu legalitatea sau ilegalitatea, pentru că e o simplă dispoziție a președintelui interimar”, a declarat Băsescu.

El a precizat că telefonul respectiv poate fi folosit și pentru a comunica cu președintele în funcție, în cazul unor consultări.

„Aș putea să vorbesc inclusiv cu președintele în funcție, putea oricând să ceară legătura cu mine, dacă ar fi avut nevoie”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat joi că a propus în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării revocarea din funcţie a şefului Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriş, dar decizia a fost blocată de consilierul prezidenţial Iulian Fota.

Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, a fost audiat joi de Comisia de Apărare din Senat, după ce a în presă au apărut informații că ca STS i-ar fi instalat ilegal lui Traian Băsescu un telefon special în sediul de campanie.

Băsescu: Antonescu poate întrerupe telefonul meu cu STS

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21772').select();" id="embed_text_21772" />