Traian Băsescu: Decizia mea de a reveni în politică este luată. PMP va fi un partid de opoziție (VIDEO)

Traian Băsescu: Decizia mea de a reveni în politică este luată. PMP va fi un partid de opoziție (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri seara, în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Mihai Duță, că se va întoarce în politică și și-a exprimat speranța că PMP va deveni un partid de opoziție.

„Am văzut recomandarea doamnei Gorghiu care se bagă în seama la PMP și vĂd cum prevestește un viitor sumbru. Cu certitudine voi reveni în partid și voi anunța la momentul potrivit. Decizia mea de a reveni în politica este luată. PMP va fi un partid de opoziție. O să ma duc și eu acolo. O sa vină și alții și o să îl facem mai voinic. Eu am spus tot timpul că actuala clasă politcă și-a încheiat misiunea, așa cum e ea criticabilă: a dus țara în NATO, a dus țara în UE”, a precizat Băsescu.

Acesta susține că, în acest moment, e nevoie de politiceni care să realizeze unirea României cu Republica Moldova, ceea ce ar putea constitui un obiectiv de țară.

„Acesta ar putea deveni un obiectiv de țară. Să intrăm în zona euro sau în zona Schengen nu e obiectiv de țară. Sunt obligații din tratat. Nici să facem autostrăzi sau un plan de dezvoltare pe 30 de ani. Sunt scrise în coridoarele paneuropene. Ele sunt obligații.

Dacă aș face ceva, dincolo de obiectivul de țară, aș face un masterplan de exploatare a resurselor naturale. Trebuie ca cineva care să știe cum să scoatem aurul, cum să gestionăm pădurea, piatra, calcarulm cuprul, ce să facem cu ele. Tot stăm și ne bâlbâim”, a mai declarat fostul președinte.

Traian Băsescu: Decizia mea de a reveni în politică este luată