Băsescu: Jocul pe care-l fac Dragnea și Ministerul Apărării legat de achiziția celor 4 corvete e greu de înțeles și de acceptat (VIDEO)

Băsescu: Jocul pe care-l fac Dragnea și Ministerul Apărării legat de achiziția celor 4 corvete e greu de înțeles și de acceptat (VIDEO)

Jocul pe care-l fac Dragnea și Ministerul Apărării legat de corvete e greu de înțeles și de acceptat, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Fostul președinte a susținut de mai multe ori că Liviu Dragnea face presiuni ca olandezii de la Damen să obțină contractul privind achiziția a patru corvete. Asta deși francezii de la Naval Group au o ofertă mai bună.

Senatorul PMP a mai declarat, pentru B1 TV, că, în plus, Naval Group are și o scrisoare de garanție a guvernului francez și poate finanța de la bănci neîntreruperea programului, în cazul în care statul român va avea probleme de ordin bugetar, în diversele stadii de execuție a programului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Jocul pe care-l fac Dragnea și Ministerul Apărării legat de corvete e greu de înțeles și de acceptat. Francezii au dat cea mai bună ofertă și au constituit o companie mixtă româno-franceză ca să livreze navele: 40% e Șantierul Naval Constanța, 60% francezii. În condițiile în care ei vin cu un proiect de ultimă generație, pe care-l produc abia de anul trecut, iar Damen cu unul de acum 20 de ani. În schimb, Damen spune că aduce echipamente americane să saturez corpul cu toate armanentele, iar Naval Group zice ”eu echipez cele 4 corvete cu tehnologia franceză”, că Naval Group produce cap-coadă corp și echipamente.

Francezii sunt singurii care au în spate și o garanție de finanțare a statului francez, adică dacă statul român, în diversele stadii de execuție a programului, se împiedică din punct de vedere bugetar, Naval Group are o scrisoare de garanție a guvernului francez și poate finanța de la bănci neîntreruperea programului”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00

Urmăriți B1TV.ro și pe