Traian Băsescu: Nu am făcut în glumă anunțul privind candidatura la Primăria Capitalei. PMP va avea candidat propriu (VIDEO)

Traian Băsescu: Nu am făcut în glumă anunțul privind candidatura la Primăria Capitalei. PMP va avea candidat propriu (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, că nu a glumit atunci când a anunțat că ar putea candida la funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie. Asta pentru că, a explicat actualul europarlamentar PMP, partidele de dreapta sunt de acord cu susținerea lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei însă nu acceptă liste comune de candidați.

Traian Băsescu, despre candidatura sa la Primăria Capitalei: ”Nu am făcut anunțul în glumă”

”Am câștigat de două ori Primăria Capitalei și am lăsat ceva în urmă. Am găsit un București cu 47.000 de chioșcuri, cu câini peste tot. Am lăsat un București contorizat, cu punctele termice modernizate, cu linia 41 și multe altele. În ceea ce privește anunțul, nu l-am făcut în glumă, pentru că este o necesitate politică. Niște domni s-au hotărât să-și bată joc de dreapta. Le-am propus și am susținut varianta Nicușor (Nicușor Dan – n.r.), să-l susținem toți. Vin acum și spun «da, să-l susținem toți, dar fără liste comune». Păi cum poate fi susținut Nicușor fără liste comune? Iar ultima comunicare pe care i-a făcut-o domnul Ludovic Orban președintelul PMP, lui Eugen Tomac, este că nu fac alianță cu PMP pentru că nu vrea USR-ul. Foarte bine, asta e decizia lor, dar nu pot cere PMP-ului să-l voteze pe Nicușor și să-și vadă de drum. Și atunci, decizia este să jucăm, dacă vor să jucăm. Jucăm politic. PMP nu e acceptat de partidele care se revendică a fi de dreapta și PMP va candida cu candidat propriu. Una din opțiunile posibile sau foarte posibile este ca eu să candidez. Dacă partidul, în structura lui de conducere, va spune că e de acord, eu voi candida și voi da confortul de la Bruxelles pentru a relua ce a rămas neterminat”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă intrarea sa în cursa electorală nu va duce la câștigarea unui nou mandat de către Gabriela Firea, Traian Băsescu a răspuns: ”Acest refuz de a accepta PMP este un alt semnal pe care eu știu să-l citesc. Știu toți că dacă refuzi un partid la alianță, partidul acela se va duce singur. Deci cineva în sabotează deliberat pe Nicușor. PMP nu poate rămâne în afara competiției, fără candidat, și doar să-i dea voturile lui Nicușor”.

Băsescu: ”Obiectivul meu principal este să ajut PMP să obțină un scor bun”

De asemenea, întrebat dacă s-a pus problema să i se ofere PMP-ului o primărie de sector, Băsescu a precizat: ”Nimic. Nu vor să audă de PMP decât dacă îl susținem pe Nicușor”.

”Obiectivul meu principal este să ajut PMP să obțină un scor bun pentru că este un partid mult mai curat decât altele. Nu vreau să fie pus acum în situația de a candida fără candidat. (…) Candidatura PMP în București înseamnă zece procente. Dacă se mai adaugă ceva sau nu, vom vedea”, a adăugat europarlamentarul.

Băsescu a precizat și că intuiește calculul celorlalte formațiuni de dreapta, cărora le-a transmis astfel, că se înșală dacă se gândesc că pot ”înghiți” PMP-ul după alegeri.

”Eu intuiesc calculul. Îmi permit să spun care este socoteala. Eu am fost cel care a lasat ideea să-l susținem toți pe Nicușor. Au acceptat toți ideea, numai că, în afară de organizația de București, alții ar vrea ca Nicușor să nu câștige. Mai mult decât atât, îi pică mănușă și PNL-ului, care face presiuni pe candidații noștri prin teritoriu «veniți la noi, că și așa se desființează PMP-ul după alegerile astea». O să le arăt că nu se deființează. Și dacă obiectivul lor a fost să țină PMP-ul la margine pentru ca după un rezultat slab să-l poată înghiți, s-au înșelat”, a mai spus Traian Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)