Toader, întrebat dacă va da OUG pe Codurile penale: Vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic (VIDEO)

Toader, întrebat dacă va da OUG pe Codurile penale: Vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că se justifică adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind Codurile penale deoarece sunt decizii ale Curții Constituționale care nu au fost transpuse în Codul penal, dar și directive europene ce trebuiesc transpuse în legislația națională.

Întrebat dacă se justifică urgența în adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale, Toader a răspuns: ”vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic. Da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii anteriori care nu au fost transpuse în Codul penal. Avem directive europene care trebuiesc transpuse în Codul penal: confiscarea extinsă sau consolidarea prezumției de nevinovăție”.

Toader a mai precizat că nu a discutat cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu despre OUG-uri, dar dacă va fi invitat, va vorbi cu ei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”