UDMR susţine candidatul opoziţiei pentru Avocatul Poporului, chiar dacă acesta a demisionat cu scandal din formaţiunea maghiarilor

UDMR susţine candidatul opoziţiei pentru Avocatul Poporului, chiar dacă acesta a demisionat cu scandal din formaţiunea maghiarilor
Foto: Facebook/ UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că formaţiunea sa va susţine candidatul propus de PNL, USR şi PMP pentru a Avocatul Poporului, mai exact fostul său coleg Péter Eckstein-Kovács, care a demisionat din UDMR în 2018 în semn de protest pentru sprijinul acordat de formaţiune coaliţie PSD-ALDE pentru schimbarea legilor justiţiei.

„Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon când am discutat cu el și mi-a zis că aceasta este propunerea lor și ce cred eu despre această propunere. Am spus că o vom susține. Asta este poziția noastră. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la Primărie (Cluj-Napoca – n.r.) extraordinar, a fost un consilier bun pentru Băsescu, va fi și un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu contează, criticile. Îl vom susține, bineînțeles”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca.

Eckstein-Kovács a fost contracandidatul lui Kelemen Hunor la alegerile pentru funcția de președinte al UDMR dar a pierdut în fața actualului lider al Uniunii, iar anul trecut a demisionat din UDMR nemulțumit de poziția formațiunii față de legile justiției.

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple