Un nou scandal la USR Iași. Un membru al partidului acuză că a fost înlăturat de oamenii lui Cosette Chichirău: ”În USR Iași dacă nu ești de acord cu Chichiăru te alegi cu o plângere la DNA”

Un nou scandal la USR Iași. Un membru al partidului acuză că a fost înlăturat de oamenii lui Cosette Chichirău: ”În USR Iași dacă nu ești de acord cu Chichiăru te alegi cu o plângere la DNA”

Un nou scandal de proporții în USR Iași. Daniel Grădinaru, cel care a pus bazele organizației din Popricani și care ar fi vrut să candideze pentru funcția de primar al localității, a fost înlăturat de frații Nicolae și Ștefan Tanasă, colegii său de partid și oamenii lui Cosette Chichirău. Mai mult, Grădinaru s-a ales și cu un denunț la DNA făcut de unul dintre cei doi frați.

Potrivit dezvaluirea.ro, profitând de faptul că Daniel Grădinaru pleacă frecvent la muncă în Italia, frații Tanasă l-au dat la o parte și și-au arogat toate meritele muncii politice din USR Popricani. Așa se face că Nicolae Tanasă și-a anunțat candidatura la Primăria Popricani, iar fratele său, Ștefan, candidează pe listele de consilieri județeni în echipa lui Marius Bodea.

Totodată, Ștefan Tanasă a făcut și un denunț la DNA pe numele lui Grădinaru. Totul, după ce acesta a declarat într-un interviu din 2018 că a dat mită ca să fie angajat în sistemul medical românesc.

Procurorii DNA au clasat însă dosarul, după ce au constatat că Daniel Grădinaru lucrează în Italia încă din anul 2011, iar dacă ar fi dat mită pentru a obține un loc de muncă în sistemul sanitar, acest lucru s-ar fi întâmplat înainte de 2011, iar între timp fapta s-ar fi prescris.

”Nu-mi venea să cred când am primit acasă ordonanța de clasare. Nu-mi făcuse plângeri Parlog, dușmanul meu politic dar mă denunțase la DNA, Ștefan Tanasă fostul meu coleg din USR. În USR Iași dacă nu ești de acord cu Chichiăru te alegi cu o plângere la DNA. Mulți oamenii de valoare din organizație au fost înlăturați de Chichirău și echipa ei”, a declarat Daniel Grădinaru.

Ștefan Tănase este mâna dreaptă a lui Cosette Chichirău. Este membru al Biroului Județean al USR și angajat al partidului să se ocupe de extindere, ocazie cu care a fost acuzat de multe abuzuri în filialele din județ.

El a devenit cunoscut în partid, în contextul scandalului intern legat de faptul că la Iași au fost aranjate 500 de adrese de de mail pentru 500 de voturi onlinea la alegerile pentru președinția USR, când Cosette Chichirău a fost contracandidata lui Dan Barna. Și atunci, Ștefan Tanasă era unul dintre membrii de bază ai echipei lui Chichirău.