Un vasluian a venit să își schimbe buletinul și a aflat ceva cu totul neașteptat. La noi, era ceva obișnuit!

Un vasluian a venit să își schimbe buletinul și a aflat ceva cu totul neașteptat. La noi, era ceva obișnuit!
Foto: vremeanoua.ro

Un vasluian a avut parte de o surpriză total neplăcută atunci când a venit să își schimbe buletinul.Gheorghe Iacob, în vârstă de 45 de ani, dinCristești, comuna Puiești, a aflat cu această ocazie că este urmărit internațional.

Motivul? Violență domestică. Un obicei care la noi în țară trece de cele mai multe ori nepedepsit, dar cum fapta era săvârșită în Spania, moldoveanul s-a trezit în mijlocul unei anchete, urmând să fie transperat în țara unde a încălcat legea.

Bãrbatul este cercetat în Spania pentru violențã domesticã, iar pe numele lui a fost emis un ordin de protecție, prin care nu avea voie sub nicio formã sã ia legãtura cu soția și copiii, sã dea telefon sau sã trimitã mesaje, ori sã se apropie la mai mult de 100 de metri de familia și locuința, serviciul sau școala copiilor. Evident cã nu a ținut cont de ordin și i-a scris soției, astfel că i s-a revocat mãsura cercetãrii în libertate.

„Bãrbatul din Puiesti, de 45 de ani, a fost dus pe 2 noiembrie în fata instantei CA Iasi, care a emis mandat de arestare preventivã, pus deja în executare. A fost dat în urmãrire internationalã de autoritãtile spaniole care au solicitat sã fie transferat la Valencia, unde vor fi continuate procedurile judiciare aflate pe rol la instantele spaniole.”, a precizat procurorul Iulian Ispir, purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, potrivit vremeanoua.ro.

Tags: