UPDATE – Cât a costat vizita lui Iohannis în Israel: Cheltuielile externe ale Preşedinţiei în luna martie, suma record de 1.447.493 de lei / Precizările Preşedinţiei

UPDATE - Cât a costat vizita lui Iohannis în Israel: Cheltuielile externe ale Preşedinţiei în luna martie, suma record de 1.447.493 de lei / Precizările Preşedinţiei

UPDATE, 12.04.2012 – Legat de acest subiect, Administraţia Prezidenţială a făcut o serie de precizări, pe care le redăm integral la finalul articolului. În aceste precizări se arată că suma aferentă lunii martie din Raportul de execuţie bugetară se referă la perioada cumulată ianuarie – martie. Astfel, cheltuielile cu deplasările externe ale Preşedinţiei în luna martie ar fi de 493.910,33 lei.

Deplasările externe ale Administraţiei Klaus Iohannis sunt din ce în ce mai costisitoare. În urma sesizărilor repetate făcute de B1.ro, Guvernul României a publicat în sfârşit pe platforma Transparenţă Bugetară cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în luna martie. Aceasta este şi luna în care şeful statului a efectuat o vizită în Israael a cărei durată a depăşit cu mult timpul obişnuit al unei vizite oficiale. Astfel şeful statului a petrecut în Israel aproape o săptămână, mulţi comentând că această deplasare a fost, în fapt, un mic concediu.

Aşadar, în luna martie, Administraţia Prezidenţială a cheltuit doar pentru deplasări externe suma de 1.447.493 lei! Spre comparaţie, în luna ianuarie Administraţia Prezidenţială a cheltuit 99.027 lei, iar în luna februarie 953.583 lei.

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE IANUARIECheltuieli deplasări externe: 99.027,48 lei

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE FEBRUARIECheltuieli deplasări externe: 953.583,60 lei

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE MARTIE – Cheltuieli deplasări externe: 1.447.493,93 lei

În martie, deplasările externe ale Preşedintelui Klaus Iohannis au fost: Israel şi Palestina – 7-11 martie, Bruxelles – 17-18 martie, Turcia – 23-24 martie. Este posibil ca tot în bugetul pe martie să intre deplasarea în SUA din perioada 30 martie – 2 aprilie.

Din câte se poate vedea, cea mai lungă deplasare este cea din Israel. În această vizită, Iohannis a rostit şi celebrul discurs despre “viaţa anterioară” alături de soţia sa, Carmen.

După ce B1.ro a publicat raportul de cheltuieli pe lunile ianuarie şi februarie ale Preşedinţiei, Administraţia Prezidenţială a trimis B1 TV o serie de precizări în care se spunea că suma include şi plăţile pentru consilieri şi antemergători.

Cheltuielile cu deplasări externe ale Preşedinţiei pe anul trecut au fost de 5,17 milioane de lei.

Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale – 12.04.2012

Cu privire la informațiile vehiculate în spaţiul public referitoare la cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale din luna martie a anului curent, prelucrate pe baza datelor preluate din documentul „RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ COFOG 3 LA DATA: 31-MAR-16”, disponibil pe platforma online www.transparenta-bugetara.gov.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

  1. Sumele cuprinse în documentul menționat reprezintă execuția bugetară cumulată de la începutul anului, de la 1 ianuarie până la data de 31 martie 2016. Rapoartele se publică la sfârșitul fiecărei luni pentru perioada cumulată.
  2. Astfel, suma de 1.447.493,93 lei aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate” reprezintă execuţia cumulată la 31.03.2016 şi se compune din execuțiile lunare desfăşurate după cum urmează:

a. ianuarie 2016 – 99.027,48 lei;

b. februarie 2016 – 854.556,12 lei;

c. martie 2016 – 493.910,33 lei;

3. Suma aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate” pentru luna martie de 493.910,33 lei, reprezintă contravaloarea următoarelor operațiuni:

– transportul pentru deplasările externe ale delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României (conform facturilor emise până la data prezentei de operatorii zborurilor speciale realizate), a curselor aeriene de linie pentru deplasările antemergătorilor care pregătesc vizitele oficiale, ale consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat care se deplasează în străinătate pentru acțiuni de reprezentare a României pe plan internațional;

– cazarea membrilor delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României, antemergătorilor, consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat;

– închirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport persoane şi materiale, conform specificului misiunii externe.

Ultima oră
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)