Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)

Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a refuzat să dea mâna cu fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR PLUS).

Șefa executivului comunitar se află luni în România pentru aprobarea PNRR și, după ce a fost primită de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, a ajuns și la Palatul Victoria, pentru o întrevedere cu premierul Florin Cîțu.

Von der Leyen s-a întâlnit şi cu membrii Guvernului. La întâlnire a fost prezent şi Cristian Ghinea, chiar dacă nu mai este ministru, deoarece el a lucrat la PNRR.

Ghinea a întins mâna cu intenția de a o saluta pe șefa CE și, după ce aceasta l-a refuzat râzând – ”I’m sorry” (”Îmi pare rău!”), fostul ministru s-a scuzat și el zâmbind, dându-și seama de motivele de siguranță sanitară ce nu permit acest salut.

PNRR a fost aprobat. Ursula von der Leyen, prezentă la București

PNRR al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, a fost aprobat.

„Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă. Am făcut un pas important către ceea ce vrem să realizăm în România în anii următori. Provocările majore încep abia de-acum. Implementarea la timp a măsurilor este esențială. (…) Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă comună cu Ursula von der Leyen și premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Cîțu a spus că PNRR include 107 investiții și 64 de reforme, iar prima tranșă va veni chiar anul acesta.

„PNRR-ul îndeplinește toate criteriile, la un standard ridicat: digitalizare, energie verde, infrastructură. (…) Sunt 29 de miliarde de euro la mijloc. Este bine să fiu azi aici, dar nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte, trebuie respectate toate cerințele”, a declarat Ursula von der Leyen.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său