Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)

Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a refuzat să dea mâna cu fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR PLUS).

Șefa executivului comunitar se află luni în România pentru aprobarea PNRR și, după ce a fost primită de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, a ajuns și la Palatul Victoria, pentru o întrevedere cu premierul Florin Cîțu.

Von der Leyen s-a întâlnit şi cu membrii Guvernului. La întâlnire a fost prezent şi Cristian Ghinea, chiar dacă nu mai este ministru, deoarece el a lucrat la PNRR.

Ghinea a întins mâna cu intenția de a o saluta pe șefa CE și, după ce aceasta l-a refuzat râzând – ”I’m sorry” (”Îmi pare rău!”), fostul ministru s-a scuzat și el zâmbind, dându-și seama de motivele de siguranță sanitară ce nu permit acest salut.

PNRR a fost aprobat. Ursula von der Leyen, prezentă la București

PNRR al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, a fost aprobat.

„Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă. Am făcut un pas important către ceea ce vrem să realizăm în România în anii următori. Provocările majore încep abia de-acum. Implementarea la timp a măsurilor este esențială. (…) Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă comună cu Ursula von der Leyen și premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Cîțu a spus că PNRR include 107 investiții și 64 de reforme, iar prima tranșă va veni chiar anul acesta.

„PNRR-ul îndeplinește toate criteriile, la un standard ridicat: digitalizare, energie verde, infrastructură. (…) Sunt 29 de miliarde de euro la mijloc. Este bine să fiu azi aici, dar nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte, trebuie respectate toate cerințele”, a declarat Ursula von der Leyen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss