Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”

Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României
Foto: presidency.ro

PNRR-ul României a fost aprobat astăzi, de Comisia Europeană. În cadrul vizitei Ursulei von der Leyen la București, președintele Klaus Iohannis a oferit câteva declarații.

„Salut anunțul făcut de doamna Von der Leyen despre PNRR, care a primit undă verde de la Comisia Europeană, chiar astăzi. Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic. Acest plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană, dar și a unui efort colectiv instituțional fără precedent. 

Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă. Am făcut un pas important către ceea ce vrem să realizăm în România în anii următori. Provocările majore încep abia de-acum. Implementarea la timp a măsurilor este esențială. Vreau să fim pregătiți pentru etapa cea mai importantă. Demararea și mai ales, a reformelor pe care ni le-am asumat. Accesând aceste fonduri putem schimba România în profunzime, putem construi o țară așa cum ne dorim. 

(…)

Acesta este abia începutul. Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României (…) Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm, de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată (…)”, a declarat Iohannis.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său