USL intenționează ca Guvernul să-și asume responsabilitatea pe legea electorală și pe legea referendumului

USL intenționează ca Guvernul să-și asume responsabilitatea pe legea electorală și pe legea referendumului

USL ia în calcul posibilitatea ca Guvernul să-și asume responsabilitatea pe legea electorală, care va include uninominalul pur, și pe legea referendumului, care prevede demiterea preşedintelui cu majoritatea celor care vin la vot şi iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu, arată Mediafax.

Surse politice citate de Mediafax arată că asumarea pe cele două legi ar putea avea loc joi, în cadrul unei sesiuni extraordinare, în timp ce procedura de suspendare a șefului statului ar putea fi demarată miercuri.

Articolul 95 din Constituţie precizează că, „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale„.

Astfel, ținând cont de articolul 95, dorința USL de a schimba președinții celor două Camere este evidentă, totul ducând către suspendarea lui Traian Băsescu. Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui, conform Constituției României.

Știre în curs de actualizare.