USL, la un pas de ruptură: Ministrul Radu Stroe nu renunţă la OUG privind noul Cod rutier

USL, la un pas de ruptură: Ministrul Radu Stroe nu renunţă la OUG privind noul Cod rutier

Uniunea Social Liberală se află la un pas de ruptură. Ministrul de Interne, Radu Stroe, nu renunţă la Ordonanţa de Urgenţă pe care o doreşte în privinţa noului Cod rutier.

Acesta a anunţat că modificările la Codul rutier vor fi dezbătute în şedinţa de Guvern de miercuri, în forma unei ordonanţe de urgenţă.

Radu Stroe a precizat, după ce a participat la comandamentul de urgenţă coordonat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ca un element de noutate faptul că administratorii drumurilor vor fi aspru sancţionaţi cu amenzi de până la 16.000 de lei în cazul în care nu-şi îndeplinesc atribuţiunile.

La nivelul USL a fost pusă problema dacă va fi Ordonanţă de Urgenţă sau proiect de lege. Dacă ar fi fost proiect de lege, ar fi trebuit trimis şi dezbătut în Parlament pentru a putea fi pus în aplicare.

În urmă cu o săptămână, Victor Ponta i-a cerut ministrului de interne, Radu Stroe, ca la definiticarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să se ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite.