Valeriu Zgonea: L-am informat pe premier că așteptăm un document despre inițiativele legislative pe care le vor face în toamnă

Valeriu Zgonea: L-am informat pe premier că așteptăm un document despre inițiativele legislative pe care le vor face în toamnă

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că Parlamentul așteaptă un document scris cu privire la inițiativele legislative pe care Guvernul dorește să le facă în toamnă, acesta fiind un dialog normal între premier și președintele Camerei Deputaților.

„L-am rugat pe premierul României, ca împreună cu ministrul pe relația cu Parlamentul și cu Guvernul să stabilească o listă de priorități pentru toamnă, astfel încât să știm care sunt prioritățile Guvernului și ce trebuie să facă parlamentarii pentru a duce la îndeplinire procedurile și atribuțiile pe care le au în exercitarea madatului,” a mai spus acesta.

Președintele Camerei Deputaților a precizat și că, dacă Guvernul emite o Ordonanță de Urgență după încheierea sesiunii parlamentare, el este obligat, conform Constituției să convoace parlamentarii la Cameră într-o sesiune extraordinară și să trimită proiectul de lege către comisiile permanente.

Pe plan economic, Valeriu Zgonea a spus că România trebuie să își păstreze toate angajamentele externe, tot ce s-a convenit cu FMI, Banca Mondială și Uniunea Europeană.
Încă nu au avut loc discuții între premier și cei doi președinți de la Parlament cu privire la legea energiei, a mai spus el.

Zgonea: Așteptăm un document de la Guvern despre inițiativele legislative pe care le va face în toamnă

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21175').select();" id="embed_text_21175" />