Vasile Blaga: USL vrea să pună mâna pe CCR, pentru a evita judecarea încălcării legii privind schimbarea șefiei Senatului

Vasile Blaga: USL vrea să pună mâna pe CCR, pentru a evita judecarea încălcării legii privind schimbarea șefiei Senatului

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marți, după ce a fost revocat din fruntea Senatului, că hotărârile de demitere a sa și de numire a lui Crin Antonescu sunt ținute de Ioan Chelaru și nu sunt trimise spre publicare la Monitorul Oficial pentru a se evita judecarea încălcării legii.

Crin Antonescu spune că este președintele Senatului, doar că revocarea mea din funcție și numirea sa este ținută cu sfințenie de Chelaru pentru a nu ajunge la Monitorul Oficial, ea nu a ajuns la secretariatul general al Senatului„, a spus Blaga.

Acesta a arătat că USL dorește, miercuri, să preia controlul asupra CCR astfel încât încălcarea legii să nu mai fie judecată, motiv pentru care decizia privind șefia Senatului nu a fost transmisă la Monitorul Oficial.

Jocul lor este foarte simplu, mâine doresc să ia atribuțiile CCR să nu se mai judece această încălcare flagrantă a Constituției României. Vor să distragă atenția de la furtul grosolan al premierului Victor Ponta. Domnul Chelaru ține ambele hotărâri astfel încât și-a arogat pe nemerit titlul de președinte al Senatului„, a încheiat Vasile Blaga.

Vezi AICI mai multe detalii despre schimbarea șefiei de la Senat.

Vasile Blaga: Revocarea mea și numirea lui Antonescu în fruntea Senatului nu au fost publicate

Embed: " />