Vasile Dîncu: Sper să alocăm anul viitor peste 30% din bugetul Apărării pentru înzestrare militară / Armata României desfășoară un amplu program de modernizare / Marea Neagră, un lac plin de rechini (VIDEO)

Vasile Dîncu: Sper să alocăm anul viitor peste 30% din bugetul Apărării pentru înzestrare militară / Armata României desfășoară un amplu program de modernizare / Marea Neagră, un lac plin de rechini (VIDEO)
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, și-a exprimat speranța că în 2023 va fi alocat peste 30% din bugetul MApN pentru înzestrare militară.

„Armata României desfășoară în prezent un amplu program de modernizare”, spune Vasile Dîncu (MApN)

„Armata României desfășoară în prezent un amplu program de modernizare, care îi va asigura pentru multă vreme tehnologie și tehnică de luptă modernă, de care avem nevoie în condițiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. Începând din anul viitor, nivelul sporit de alocare bugetară va permite accelerarea celor mai importante dintre programele noastre de achiziții”, a declarat ministrul, miercuri, în deschiderea evenimentului Black Sea Defence and Aerospace (BSDA).

Potrivit Agerpres, întrebat despre procentul care ar putea fi alocat anul viitor din bugetul Apărării pentru achiziții militare, el a precizat: „Există o regulă la NATO, de 20%, noi sper să depăşim 30% pentru înzestrare, pentru că acesta este lucrul de care avem cea mai mare nevoie”.

„Avem nevoie în acest moment mult mai mult, pentru că situaţia strategică o impune, avem nevoie de înzestrare în zona navală. Pentru că Marea Neagră a devenit un lac plin de rechini, avem nevoie nu numai de corvete, avem nevoie şi de fregate moderne, probabil şi de alte tipuri de armament necesar, ca să ne asigurăm securitatea la Marea Neagră”, a explicat Vasile Dîncu.

Achiziția corvetelor ar ptuea fi decisă, în iulie, cel mai târziu, a menționat șeful MApN.

„Achiziţia nu o amânăm, în acest moment este o prelungire pe care a cerut-o Asocierea (Naval Group – şantierul naval Constanţa – n.r.) pentru a veni cu o ultimă ofertă. Sper că vom hotărî asta în maxim două luni”, a adăugat Vasile Dîncu.

El a vorbit și despre eficientizarea activităților din sectorul cooperării industriale.

„Schimbările petrecute în ultimii ani pe piața mondială a echipamentelor pentru apărare evidențiază necesitatea ca statele să adopte un mod comun de gândire și conlucrare în scopul eficientizării activităților desfășurate în domeniul cooperării industriale, care reprezintă o componentă importantă a activității diplomatice”, a mai spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)