Vergil Chițac (PNL): Primarul Constanței, Decebal Făgădău, continuă să vândă orașul bucată cu bucată. Trei exemple

Vergil Chițac (PNL): Primarul Constanței, Decebal Făgădău, continuă să vândă orașul bucată cu bucată. Trei exemple
Foto: Vergil Chițac / Facebook

Candidatul PNL la Primăria Constanței, Vergil Chițac, l-a acuzat pe actualul edil, social-democratul Decebal Făgădău, că vinde orașul bucată cu bucată, ducând astfel la îndeplinire misiunea predecesorului său, Radu Mazăre. Liberalul susține că doar într-o singură ședință de Consiliu Local, cea din 30 iunie, s-au vândut ilicit trei terenuri. În două dintre cele trei cazuri nici măcar nu se organizează licitație. Chițac a anunțat cu această ocazie că liberalii au inițiat demersurile de anulare.

Liberalul Vergil Chițac vorbește despre negocieri „dubioase ale Primăriei Constanța care jefuiesc orașul”

„Toată lumea știe că actualul primar nu face altceva decât să continue să vândă orașul bucată cu bucată, îndeplinind astfel misiunea predecesorului și, totodată, idolului său. Într-o singură ședință a Consiliului Local, cea din 30 iunie, ni s-a atras atenția că s-au vândut ilicit trei terenuri”, a scris Vergil Chițac luni, într-o postare pe Facebook.

El susține că 22 de metri pătrați din stațiunea Mamaia i-au fost dați unui om de afaceri care deține un chioșc fix în buza plajei. Cușu a argumentat că aceștia ar fi singura cale de acces la magazinul său. Liberalul remarcă ironic faptul că această problemă a apărut brusc după 30 de ani. De fapt, susține Chițac, Cușu vrea să ridice pe plajă un hotel cu patru etaje, iar cei 22 de metri pătrați îi sunt necesari pentru a avea un etaj în plus.

„79 mp pe strada Pescarilor 35A, către domnul Pufleanu. Precum în primul caz, și aici ar putea fi amenajată o zonă verde, dar domnul Pufleanu, care deține un teren amplasat (se pare) chiar pe faleză, nu ar fi putut construi pe el pentru că nu avea acces la calea publică și deschidere suficientă”, mai notează candidatul PNL la Primăria Constanța.

El mai dă apoi exemplul celor 100 de metri pătrați de pe strada Traian, din Piața Ovidiu. Aceștia i-au fost dați lui Memis Onur Celik, fiu de fost consilier județean. Parlamentarul liberal notează că acesta putea cumpăra suprafața doar în anumite condiții, pe care sigur nu le îndeplinește.

Vergil Chițac a anunțat că, „în fața negocierilor dubioase ale Primăriei Constanța care jefuiesc orașul”, liberalii au luat atitudine și au inițiat demersurile de anulare a acestor decizii.

Constanța, sufocată de imobile construite abuziv

Decebal Făgădău, primarul PSD al Constanței, care se luptă pentru încă un mandat, se laudă pe Facebook că orașul e frumos și verde. Realitatea însă, așa cum i-au transmis și constănțenii, este că s-a construit abuziv, locatarii vechilor imobile au rămas fără lumină naturală, nu mai sunt spații verzi și nici locuri de parcare.

EVZ a dat exemplul terenului de 534 de metri pătrați situat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la numărul 183 B. În 2011, acesta era în proprietatea Primăriei, dar în 2015 Consiliul Local a votat, la propunerea lui Decebal Făgădău, atunci viceprimar, un PUZ pentru o zonă ce includea și acest teren.

Respectivul PUZ era un prim pas dintr-un demers imobiliar care ar fi permis ridicarea de de noi blocuri de locuințe pe spațiul verde.
Curtea de Apel Constanța a suspendat, definitiv, autorizația emisă în iulie 2017 de Primăria lui Mazăre și Făgădău. Nu s-a amenajat, însă, la loc spațiul verde, iar locatarii au rămas cu o mare groapă.

Decebal Făgădău este urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un dosar în care mai sunt vizați Radu Mazăre și alți funcționari din Primăria Constanța.