Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)

Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, s-a arătat de părere că atât social-democrații, cât și actuala coaliție ar fi capabile să numească la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene o persoană „care poate face mai multe pe zona de fonduri europene” decât Cristian Ghinea.

Dacă nu accesăm banii din PNRR, a explicat el la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pierde toată România – „și mai ales în zona de împrumuturi, unde trebuie să returnăm acele sume de bani”.

Eurodeputatul PNL Mircea Hava sugerase anterior că premierul Florin Cîțu ar trebui să îl demită pe Cristian Ghinea de la MIPE. Întrebat dacă și el crede că actuala coaliție are resurse pentru a propune o persoană mai adecvată funcției, Victor Negrescu a răspuns: „Da, eu cred că există inclusiv pe zona de dreapta oameni care pot face mai multe pe zona de fonduri europene, care au expertiză, cum și la nivelul Partidului Social Democrat sunt oameni cu experiență”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre PNRR

„Împreună cu președintele Marcel Ciolacu, noi am avut o discuție la Guvern cu premierul României, cu domnul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, cu domnul Barna, cu domnul Kelemen Hunor, unde am prezentat toate aceste probleme, inclusiv cele care sunt legate de aceste ultime informații, venind cu soluții, și la momentul respectiv, da, n-am remarcat disponibilitatea sau capacitatea ca ei să înțeleagă. Premierul României, la fel ca ministrul, el a declarat și public, ministrul, de altfel, nu citiseră planul trimis la Bruxelles. De aceea zic că este o responsabilitate comună. Eu nu zic că nu puteau face ei eventual mai bine, dar în momentul de față avem un plan prost făcut, România se află în această situație dramatică, să fie printre ultimele state care vor avea planul aprobat. Se putea mult mai devreme, așa cum spunea domnul Hava și aici suntem total de acord și pe aceeași lungime de undă, ar fi trebuit să vină banii anul acesta, să implementăm din proiectele respective”, a adăugat vicepreședintele PSD.

El a subliniat că „este nevoie de un efort național” pentru succesul PNRR.

„Avem o perioadă foarte scurtă de implementare a tuturor acestor programe. Este nevoie de un efort național, asta o spunem de mult timp, nu trebuie să fie o joacă de copii, nu trebuie să se ocupe niște oameni care nu se pricep la banii europeni. Este în interesul țării să accesăm acești bani pentru că, dacă nu îi accesăm, pierdem toți, nu contează că-i PSD, că-i PNL, că-i USR. Toată România pierde – și mai ales în zona de împrumuturi, unde trebuie să returnăm acele sume de bani. De aceea nu înțeleg această incapacitate de a înțelege acest fenomen și lipsa de implicare inclusiv a premierului, care în opinia mea trebuia să se implice personal în acest subiect, să rezolve situația”, a mai afirmat Victor Negrescu.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)