Victor Ponta cere redeschiderea școlilor din România: „Criza educaţiei va ţine o generaţie”

Victor Ponta cere redeschiderea școlilor din România: „Criza educaţiei va ţine o generaţie”

Fostul prim-ministru, Victor Ponta este de părere că școlile din România ar trebui să rămână deschise. Unitățile de învățământ au trecut în scenariul online în urmă cu două săptămîni, odată cu intrarea în vigoare a unor noi măsuri, menite să combată efectele pandemiei.

Liderul Pro România este însă de părere că sistemul sanitar își va reveni din criză, iar același lucru se va întâmpla și cu economia. Ponta susține însă că educația va fi puternic afectată, iar o criză în educație ar putea „să țină o generație”.

„Eu azi am fost la o școlă, m-am plimbat într-o școală închisă, unde toți profesorii erau dărâmați. Mă gândeam dacă copiii mei vor trăi cu telefonul în casă și nu vor ști să-l lase.

Profesorii îmi spun că vor să facă școală, nu mai pot stă cu ochii în monitoare, să nu-i vădă pe elevi. Pe fiecare băncuță e geam de plexiglas, cine le plătește? Când vad dimineață că plec la muncă și copiii mei stau în pat cu tabletă… și ei sunt copii norocoși, că stau în Bucureșți, dar 80% dintre copiii din România nu au acces la ele. Criză medicală va trece într-un an. Criză economică să zicem că trece în doi ani. Dar criză educației va trece într-o generație. Englezii au scos deja primul studiu cu ce s-a întâmplat cu copiii care nu au mers la școală în primăvară și rezultatele au fost cu 20% mai slabe. Nu am înțeles cine a zis să se închidă școlile. Toți specialiștii, toți profesorii, au zis să lase școlile deschise. Sigur, închizi unde e focar, dar să închizi tot, otova.

Vreau că copiii mei să meargă la școală. Nici măcar obligatoriu, dacă vrei să îți protejezi copilul nu ți-l iau cu forță. După 6 decembrie chiar o să conduc mișcarea părinților împotriva guvernului. Eu sper, totuși, să nu mai fie guvernul Orban și noul guvern să deschidă școlile. Eu cred că Iohannis va vrea să scoatem țară din criză. Eu m-am uitat pe programele celorlalte partide și sunt și măsuri bune. Cele 5 soluții propuse de noi se pot aplică de la 1 ianuarie”, a precizat liderul Pro România, Victor Ponta, la România TV.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe