Victor Ponta condamnă modul în care a ajuns Nicolae Ciucă la putere și deciziile luate în scandalul Blue Air: „Dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută” (VIDEO)

Victor Ponta condamnă modul în care a ajuns Nicolae Ciucă la putere și deciziile luate în scandalul Blue Air: „Dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută” (VIDEO)

Victor Ponta a condamnat modul în care a ajuns Nicolae Ciucă la putere, dar și deciziile actualului guvern în criza Blue Air, una despre care, spune el, se știa „de luni de zile”. „Eu dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută”, a afirmat ironic fostul premier, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Victor Ponta, în contextul crizei Blue Air: Guvernul mai are o singură funcție – împarte funcții

Fostul premier spune că se știa „de luni de zile” despre situația Blue Air și a sugerat că problema creată de zborurile anulate putea fi prevenită.

„Problema este că se știa de chestia asta de luni de zile și ne-am trezit într-o zi, `băi, ce facem, trimitem TAROM după ei`, stai că nu e vorba de Afganistan, unde avem 100 de oameni, e vorba de mii de oameni din diaspora, diaspora aia care a luptat să scape de „puie monta”, să vină dreapta să rezolve lucrurile, și acum merge pe jos diaspora”, a declarat Victor Ponta

Întrebat dacă încă îl „mai doare” acel episod, el a adăugat adăugat: „Nu, râd de ei, recunosc. Eu zbor foarte des cu Blue Air, cu Wizz, și vine lumea la mine și zice, `domnule Ponta, ce se întâmplă?`, și eu zic, `ce se întâmplă, eu dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută`”.

În opinia sa, Guvernul României mai face astăzi un singur lucru, și anume „împarte funcții”.

„Să nu te superi pe mine și sigur că o să zici că așa era, dar nu era așa. În acest moment, Guvernul și statul român are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții, împarte funcții cu salarii, cu secretară, cu angajat, cu aghiotant, cu nu știu ce. Acum sincer tu simți că, domne`, plătesc taxe și se ocupă să mă ajute cu energia? Nu. Îmi fac șoșeselele bune? Nu. Îmi fac aeroportul bun (…)? Nu. Băi, nu știu, e poliție pe stradă și nu îmi dă nimeni în cap? Nu. Și atunci care e rolul statului în acest moment? Împarte funcții că am azi trei partide, slavă Domnului că nu sunt cinci sau șapte! Atât!”, a continuat fostul prim-ministru.

Fostul premier condamnă modul în care a ajuns Nicolae Ciucă la putere

Robert Turcescu l-a întrebat dacă nu îi este clar că Nicolae Ciucă nu înțelege problemele pe care le are de gestionat, context în care fostul premier a răspuns tranșant: „Eu am înțeles și voiam să spun apropo de prezentarea ta de la început că ai fost un pic nedrept cu domnia sa. Domnul Ciucă este un militar disciplinat, ordonat, se pricepe la Armată, eu l-am propus șeful Statului Major”.

„Nu s-a pus singur, ci ordinul – ordin, `de astăzi ești șef la PNL`, ăia de la PNL au zis, `am înțeles să trăiți!`, `de astăzi ești prim-ministru` – l-a primit de la altcineva. Eu cred că ne supărăm degeaba pe domnul Ciucă, face ce poate, dar tu dacă 40 de ani erai în Armată, te pricepeai la megawați și la bugete? Ăștia-s oamenii… faptul că a fost trimis într-o misiune imposibilă, cum să vă spun, nu e vina lui, el execută ordinul. Dacă i se va da ordin să facă altceva, va face altceva”, a mai spus fostul premier.

„Faptul că noi am ajuns în România ca cineva care n-a candidat… tu, țin minte, în 2012, ne-am luptat politic că USL spunea, domne`, dacă iese USL, îl punem pe Ponta, și tu ziceai, Ponta nu e bun, dar la domnul Ciucă n-a zis nimeni că va fi domnul Ciucă și n-a zis nimeni că nu e bun domnul Ciucă, adică n-am avut ocazia, apropo de democrație. Domne`, dar nu mai trebuie să mai avem democrație în Europa, ca să restabilim democrația în Ucraina, trebuie să suferim ca să bată Ucraina. La un moment dat, chestia asta e frustrantă, trebuie să recunoaștem”, a explicat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe