Victor Ponta consideră că președintele Klaus Iohannis nu va da mandatul de premier celor de la PSD

Victor Ponta consideră că președintele Klaus Iohannis nu va da mandatul de premier celor de la PSD
Foto: aktual24.ro

Fostul premier Victor Ponta consideră că indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, președintele Klaus Iohannis nu va da mandatul de premier celor de la PSD, potrivit stiripesurse.ro.

„Nu. Dacă dă PSD prim-ministrul, da. Dar nu cred că vor vrea ceilalţi. Haideţi să fim realişti. Dacă dă PSD premier, da. Dar nu cred că s-a gândit cineva să ne dea nouă funcţia de prim-ministru”, a spus Ponta, întrebat dacă ar fi de acord ca PSD să formeze un guvern de uniune naţională.

El a precizat că şi-ar dori un guvern PSD-ALDE. Întrebat cine ar putea să fie premier, Ponta a spus: ”Un fost ministru. Cel puţin zece oameni din guvernul Ponta ar putea fi premieri”.

Îmi doresc foarte tare să văd un Guvern PSD-ALDE sau, dacă nu se poate asta, atunci PSD să fie cel mai mare partid în Opoziţie. Greşeala pe care am făcut-o toţi în decembrie 2008 când ne-am lăcomit să intrăm la guvernare cu prim-ministru Emil Boc (…) mie mi s-a părut (…) cea mai mare greşeală şi cel mai greu moment.

Ne-au dat şi afară de la guvernare, am pierdut şi alegerile prezidenţiale, s-a rupt şi partidul că atunci s-a înfiinţat UNPR şi i-am dezamăgit pe foarte mulţi”, a mai spus Ponta, la Antean 3.

Întrebat dacă vizează funcţia de premier în viitorul guvern, Ponta a spus: ”Nu se pune problema”. Acelaşi răspuns l-a dat şi în ce priveşte un portofoliu în viitorul Executiv.