Victor Ponta: „Dacă închidem ţara, HoReCa dispare, transporturile s-au terminat, partea de industrie alimentară se închide, tot se închide”

Victor Ponta: „Dacă închidem ţara, HoReCa dispare, transporturile s-au terminat, partea de industrie alimentară se închide, tot se închide”
Foto: Victor Ponta / Facebook

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat că nu este de acord cu revenirea la lockdown, adică intrarea țării din nou în carantină din cauza epidemiei de coronvarius, deoarece HoReCa, transporturile şi industria alimentară vor dispărea.

Victor Ponta nu e de acord cu revenirea României la carantina totală și atrage atenția asupra crizei economice

„Nu ne permitem să închidem ţara. Sunt prea mari cifrele. A zis Florin Cîţu (ministrul Finanțelor – n.r.) că pe nouă luni a luat 67,3 miliarde de lei împrumut. L-am auzit pe Nelu Tătaru (ministrul Sănătății – n.r.) că în decembrie vine vaccinul. Cum arată vaccinul? Că nu îl are Trump sau Tătaru.

L-am crucificat pe Traian Băsescu că a luat 20 de miliarde în doi ani. Lui Cîţu i-a luat un an…

Dacă închidem ţara, HoReCa dispare, transporturile s-au terminat, partea de industrie alimentară se închide, tot se închide. Să vedem ce face Dacia…”, a declarat Victor Ponta, liderul Pro România, marți seară, pentru România TV.

Acesta a atras atenția că, dincolo de criza sanitară, mai există și o criză economică.

„Măsura închisului e cea mai rapidă de luat. Închisul în case, cum a fost în martie, nu va rezolva problema, ba dimportivă”, a mai precizat Ponta.

El a mai susținut că nu înțelege pe ce a dat Guvernul PNL sumele uriașe pe care le-a împrumutat, căci în sistemul sanitar cel puțin nu se vede nicio investiție consistentă: „Ce-aţi făcut, fraţilor, cu un munte de bani? Tot bugetul României are 30% din PIB, 13 miliarde au făcut cheltuieli. Ce au făcut cu banii? N-au plătit creditele oamenilor, măcar să fi băgat un miliard de euro în capacitatea spitalelor”.

Victor Ponta: În spate, ce nu se vede, și e de 100 de ori mai greu și mai mare, e criza economică și socială

Nu e prima dată când liderul Pro România reproșează liberalilor că ignoră total criza economică. Într-o intervenție pentru B1 TV, acesta a susținut că nu a văzut nicio măsură serioasă și consistentă adoptată de Guvernul Orban în sprijinul economiei.

„Pe 6 decebrie avem o șansă să schimbăm Guvernul ăsta. După mascarada cu moțiunea de cenzură a PSD pe care nu a vrut s-o voteze PSD, mi-a fost clar că nu scăpăm de acest Guvern decât prin alegeri. Și eu cred că acest Guvern a demonstrat într-un an incapacitatea de a ne scoate din criză.

Problema noastră e criza, cum trecem prin ea. Eu nu vorbesc doar despre criza sanitară, că ea e doar ce se vede în față. În spate, ce nu se vede, și e de 100 de ori mai greu și mai mare, e criza economică și socială. Eu pentru criza economică și socială nu văd absolut nicio măsură”, a declarat președintele Pro România, pentru B1 TV.

Nelu Tătaru: Nu cred că ar trebui să ne gândim la un lockdown, ci doar o închidere de noapte

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirma recent că nu crede că e cazul să revenim la carantinarea totală a țării, chiar și în acest context de creștere accelerată a numărului de infectări. În schimb, se poate discuta despre închiderea pe timp de noapte, așa cum au procedat alte state.

Nu cred că ar trebui să gândim la un lock-down doar o închidere de noapte. Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total. Suntem într-o situație în care avem niște reguli în desfășurare a tuturor activităților și pe care ar trebui să le respectăm. Aici este problema. Eu nu văd că am închis noaptea dacă lucrurile nu sunt respectate ziua”, a explicat Nelu Tătaru, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe