Victor Ponta: Mircea Geoană a vrut să mai candideze la președinție

Victor Ponta: Mircea Geoană a vrut să mai candideze la președinție
Foto: exclusivenews.ro

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la emisiunea „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, vizavi de Mircea Geoană, că acesta și-a dorit să mai candideze o dată la președinție și a fost dezamăgit de faptul că nu va primit sprijin în acest sens.

I-am spus că nu cred că va fi candidatul nostru la președinție pentru că avem o obligație față de PNL. A spus că ar vrea să mai candideze o dată la președinție. I-am spus că nu o să îl sprijin. Din reacția sa de după mi-a fost clar că nu se împacă cu această decizie, a povestit Ponta.

Acesta a povestit o altă dezamăgire trăită de președintele Senatului, respectiv pierderea funcție de președinte al PSD.

Domnul Geoană a rămas foarte dezamăgit că a pierdut funcția de președinte al PSD, dar eu am câștigat funcția într-un congres organizat chiar de el„, a spus Ponta.

Liderul PSD a abordat și subiectul excluderii lui Geoană din PSD, precizând că nu și-a dorit acest lucru, fiind o măsură extremă.

Poate fi și o sancțiune. Este o problemă de încredere în Mircea Geoană, ca președinte al Senatului. Eu nu mi-am dorit ca domnul Geoană să fie exclus din PSD, cred că este o măsură extremă, pe care aș fi dorit să o evit„, a explicat președintele PSD.

Victor Ponta a mai declarat că USL trebuie să rămână unită pentru a-și atinge obiectivele și că nu se poate baza pe oameni supărați și dezamăgiți dintr-un motiv sau altul.

Funcția de președinte al Senatului nu este obiectivul absolut al USL. Noi ne-am construit sub această uriașă alianță a opoziției pentru a îl schimba pe Traian Băsescu din funcția de președinte, pe Emil Boc din funcția de premier, pentru a guverna cum credem noi de cuviință. Pentru asta este esențial ca USL să rămână unită„, a spus social democratul.

Invitatul a vorbit și despre momentul din decembrie 2009, când Geoană a eșuat în încercare de a îl da jos pe Traian Băsescu.

Noi cei care l-am sprijinit am suferit o dezamăgire în decembrie 2009, este o dezamăgire care nu va fi ștearsă, de episodul cu Vîntu și toate celelalte. Mircea Geoană ar fost un președinte mai bun decât Traian Băsescu, îmi mențin această părere„, a încheiat Victor Ponta.

Victor Ponta, despre Mircea Geoană

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12603').select();" id="embed_text_12603" />