Victor Ponta, săgeți către Guvernul PNL, după decesul primarului liberal din Călărași: Dan Drăgulin s-a infectat în campanie. Cine e vinovat? Merită să dai viața oamenilor pentru voturi?

Victor Ponta, săgeți către Guvernul PNL, după decesul primarului liberal din Călărași: Dan Drăgulin s-a infectat în campanie. Cine e vinovat? Merită să dai viața oamenilor pentru voturi?
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta, lider al nou formatului partid Pro România Social Liberal, a susținut iar că viețile oamenilor sunt mai importante decât alegerile. Acesta a dat de înțeles că scrutinul parlamentar, pe care PNL și președintele Klaus Iohannis îl vor pe 6 decembrie, ar trebui amânat din cauza epidemiei de coronavirus. Fostul premier a afirmat că Dan Drăgulin, primarul liberal al Călărașiului, s-a îmbolnăvit de COVID-19 în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Ponta a mai dat de înțeles că nu este cunoscut numărul celor infectați pentru că Guvernul PNL s-a încăpățânat să organizeze localele, dar cert este că bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 a crescut îngrijotăror de mult după data de 27 septembrie.

Victor Ponta: Primarul din Călărași s-a infectat cu coronavirus în campania electorală. Cine e vinovat?

Luni, într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a susținut că primarul din Călărași, Dan Drăgulin, s-a infectat cu SARS-CoV-2 în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Acesta a dat de înțeles că numărul îmbolnăvirilor a crescut în România pentru că aceste alegeri s-au organizat și, pentru a evita escaladarea mai mult a situației, măcar scrutinul parlamentar ar trebui amânat.

„Primarul Calarasiului s-a imbolnavit de Covid 19 in CAMPANIA ELECTORALA!

Ca multi altii – nimeni nu stie exact numarul! Cand a inceput campania electorala in Romania erau 1000 de cazuri pe zi – acum sunt 3.500 !

Cine este vinovat ? Cine raspunde? Merita sa dai viata oamenilor pentru voturi? Dvs decideti !”, a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

Victor Ponta insistă că alegerile parlamentare ar trebui amânate

Liderul Pro România Social Liberal a afirmat de mai multe ori că alegerile parlamentare ar trebui amânate, riscul de transmitere a SARS-CoV-2 fiind prea mare.

„Cred că și dacă, Doamne ferește!, jumătate din populația României va avea COVID, președintele nu va schimba data alegerilor și, implicit, Orban și Ciolacu nu vor schimba această dată.

Eu dacă aș fi fost premier în septembrie, nu aș fi organizat alegerile, ci m-aș fi ocupat de deschiderea școlii și de pregătirea spitalelor pentru acest al doilea val de care știa toată lumea. (…)

Gândirea lui Orban e până pe 6 decembrie apoi potopul. Dar dacă după 7 intrăm în lockdown și închidem țara fericiți că s-a votat pe 6, următorul vot mai e peste patru ani. De asta cred că pe 6 decembrie oamenii trebuie să știe că e ultima șansă în următorii patru ani să schimbe ceva”, a declarat fostul premier, în cadrul conferinței de prezentare a fuziunii Pro România – ALDE.

În schmb, președintele Klaus Iohannis și PNL insistă ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 6 decembrie.

„O democrație nu funcționează fără alegeri, am mai spus asta. Nu au fost incidente epidemiologice în organizarea localelor. E clar că dacă numărul infectărilor crește, campania se va desfășura în condiții mai speciale, dar alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem funcționa cu un Parlament fără puteri depline, așa cum ar fi după 20 decembrie. Nu va mai putea da legi organice. Cu cât am putea amâna? Constituția spune maxim 3 luni. Vom fi la finele iernii. Nu cred că cineva poate spune că situația epidemiologică va fi atunci net mai bună”, a declarat șeful statului.

Dan Drăgulin, primarul PNL din Călărași, a murit în urma infectării cu coronavirus

Primarul în funcție al municipiului Călărași, liberalul Dan Drăgulin, a murit luni dimineață, la vârsta de 59 de ani, în urma infectării cu SARS-CoV-2. El avea și alte afecțiuni preexistente.

„Dan Drăgulin a fost un foarte bun coleg, un om care a avut rezultate deosebite în administrație și această pierdere o resimțim din greu. Transmit familiei condoleanțe și faptul că le suntem alături. Regret profund”, a reacționat președintele PNL, Ludovic Orban.