VIDEO. Stupoare după declarațiile lui Lucian Bode despre presa care îl critică. Eugen Tomac: Sunt derapaje inacceptabile / Cristian Seidler: Un asemenea personaj ar trebui să iasă din viața politică

VIDEO. Stupoare după declarațiile lui Lucian Bode despre presa care îl critică. Eugen Tomac: Sunt derapaje inacceptabile / Cristian Seidler: Un asemenea personaj ar trebui să iasă din viața politică
Foto: Inquam Photos / George Călin

Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne și secretar general al PNL, a făcut mai multe declarații controversate despre presa care îl critică, iar afirmațiile sale nu au rămas nesancționate, fiind calificate drept „derapaje inacceptabile” de Eugen Tomac, liderul PMP. La rândul său, deputatul USR Cristian Seidler s-a arătat de părere că „un asemenea personaj” ca liberalul în cauză ar trebui să iasă din viața politică „definitiv și irevocabil”.

Discursul susținut de Bode la tribuna Parlamentului, care i-a vizat cel mai probabil pe jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir de la „Bună, România!”, a fost comentat de Eugen Tomac și Cristian Seidler, luni, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Eugen Tomac (PMP) și Cristian Seidler (USR), reacții dure după afirmațiile lui Lucian Bode (PNL) despre presa care îl critică

Întrebat despre această situație, liderul PMP a spus: „Eu cred că se trece mult prea ușor peste o limită. Mie îmi pare rău de această situație. Îl știu pe domnul Bode de 15 ani, s-a schimbat mult. Este inacceptabil să te confuzi cu funcția! Ești un demnitar care trece prin această funcție. Sunt derapaje inacceptabile. În viața politică, toate au o limită. În momentul de față, urmărind acest discurs, pur și simplu sunt interzis. Este inacceptabil așa ceva!”

„Este inacceptabil într-o țară democratică să te confuzi cu funcția! Și care e problema? Ești ministru, asta este situația, fii supus acestor obiecții publice! Pentru că oamenii au așteptări, iar atunci când ai o problemă este esențial să te retragi”, a adăugat Eugen Tomac.

Deputatul USR Cristian Seidler a fost și mai vehement.

„Același domn Bode, acum câteva săptămâni, a folosit aceeași tribună a Parlamentului pentru a-i spune unui parlamentar, fost coleg de partid cu dânsul, despre dosarele dânsului, deci ministrul de interne îi spune unui parlamentar, amenințându-l, las`, că știu eu dosarele tale – un coleg, fost PNL-ist, actual Forța Dreptei. Pe linie de partid, acest domn Bode are un adjunct care își permite să amenințe parlamentari din propriul lui partid cu dosare la Doi ș-un sfert, serviciul secret aflat în curtea domnului ministru Bode. Despre acest personaj vorbim”, a afirmat Cristian Seidler.

„Într-o țară normală din Uniunea Europeană, un asemenea personaj nu din funcția de ministru ar ieși după asemenea declarații, (ci, n.r.) din viața politică definitiv și irevocabil, ca să folosesc o formulă interesantă, ar ieși”, a mai spus parlamentarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)